Romania ja Bulgaria eivät tällä hetkellä sovella Schengenin säännöstöä täysimääräisesti, minkä vuoksi näiden maiden ja muiden unionin jäsenmaiden välisillä rajoilla on edelleen käytössä sisärajatarkastukset. Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa hallituspuolueiden ja kokoomuksen annettua siunauksensa sisärajatarkastusten poistamiselle.

Oppositiosta ainoastaan perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit jäivät vastustamaan tänään suuressa valiokunnassa rajatarkastusten poistoa.

Romanian ja Bulgarian korruption torjunta, oikeuslaitoksen kehitys sekä oikeusvaltioperiaatteen noudattaminen yleisesti ja erityisesti sisäisen turvallisuuden näkökulmasta on ollut yleinen huolenaihe jo pitkään. Perussuomalaisten mielestä nämä huolenaiheet ovat edelleen ajankohtaisia.

Kansallista etua ei taaskaan huomioitu

Romanian ja Bulgarian EU-jäsenyyden jälkeen romanialaisten ja bulgarialaisten tekemien rikosten määrä on Suomessa moninkertaistunut. Taustalla on lähes aina järjestäytynyt rikollisuus.

– On selvää, että sisärajatarkastusten poisto Romanian ja Bulgarian osalta tulee helpottamaan etenkin järjestäytyneiden rikollisryhmien toimintaa koko EU-alueella. Tämä tulisi lisäämään myös rikollisuutta Suomessa ja heikentämään näin Suomen ja suomalaisten turvallisuutta, toteavat perussuomalaisten suuren valiokunnan jäsenet Jani Mäkelä, Kike Elomaa, Lulu Ranne ja Olli Immonen.

– Sisärajatarkastusten poisto Romanian ja Bulgarian osalta ei olisi Suomen kansallisten etujen mukaista, jäsenet lisäävät.

Suomen Uutiset