Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtajana toimiva Ari Prihti (ps.) ilmoittautuu mukaan perussuomalaisten varapuheenjohtajakisaan. Puheenjohtajisto valitaan kesäkuun 10. päivä puoluekokouksessa Jyväskylässä.

– Monilta tahoilta tulleiden pyyntöjen vuoksi olen pohtinut asettumistani ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi. Nyt olen päätökseni tehnyt. Olen käytettävissä perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi reilun 25 vuoden kuntapäättäjän kokemuksella, Prihti kertoo tiedotteessaan.

– Koen, että maatalous- ja metsäalanyrittäjänä toimiminen antaa erittäin vahvan perustan tuoda kokemusta ja näkemystä puolueen puheenjohtajistoon ja samalla koko puolueen käyttöön. Perussuomalaisilla arvoilla ja yhteistyöllä voimme pitää huolta huomisesta. Suomalainen puhdas ja monimuotoinen maaseutu on hyvä kasvupaikka vauvasta vaariin. Tällaisena maaseutu pysyy vain politiikalla, jossa sille annetaan ansaittu arvo. Tällaista politiikkaa haluan olla luomassa ja edesauttamassa.

– Suomalainen perheviljelmille pohjautuva maatalous on kriisiaikoina huoltovarmuuden takuu ja raaka-aineen tuottajana kotimaisen elintarviketeollisuuden tulevaisuuden vientivaltti. Suomalainen metsä ja puunjalostus ovat edelleen vientimme kivijalka ja puu rakennusmateriaalina verraton vaihtoehto. Metsä on myös bioenergian raaka-aine unohtamatta virkistysarvoja monine harrastusmahdollisuuksineen. Metsä luo tulevaisuudessakin työtä monille sektoreille.

Prihti muistuttaa olevansa perusyrittäjänä vahvasti myös yrittäjyyden asialla.

– Maamme yrityksistä yli 93 % on mikroyrityksiä, jotka työllistävät noin 350 000 henkilöä ja joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 65 miljardia euroa. Mikroyrityksissä on kasvu- ja investointipotentiaalia, kunhan niille luodaan sopivat edellytykset, joista keskeinen on turhien yrittäjyyden esteiden, kuten normien, purkaminen. Vanha sanonta “työ luo uutta työtä” pitää edelleen paikkansa.

SUOMEN UUTISET