Kansanedustaja Arja Juvonen kommentoi soten ja hallituksen kaatumista. Hänen mukaansa on ollut selvää jo viime kesästä saakka, että sote kaatuu.

Katso Juvosen kommentit Facebook-videolta:

@Kansanedustaja Arja Juvonen kommentoi hallituksen ja soten kaatumista.

Julkaissut Perussuomalaiset Perjantaina 8. maaliskuuta 2019

Facebook-video, 4 min 8 sek.

Juvonen kommentoi videolla:

Meille on ollut selvää jo viime kesästä asti, että soteuudistus kaatuu, ongelmakohtia on ollut niin paljon. Valtavaa historiallista uudistusta ollaan oltu rakentamassa vailla riittävää rahoituspohjaa.

Rahoituksen lisäksi oli paljon myös perustuslakiongelmia. Perustuslakivaliokunta listasi 20 pontta eli kohtaa, jotka on pakko muuttaa.

Tänään on ollut todellinen kuhinapäivä, pääministeri on tänään jättänyt hallituksen eronpyynnön. Vielä hetken aikaa jatkuu työ valiokunnissa, mutta se kivi on pois sydämeltä, että olisi rakennettu toimimaton, huono sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus.

Olen hoitaja taustaltani. Nyt käyty keskustelu on ollut äärimmäisen liikuttavaa. Me puhumme hoitamisesta, lääkärille pääsemisestä – siitä, että palveluita on yhdenvertaisesti saatavissa koko Suomessa.

Hallitus ei kyennyt ratkaisemaan itsessään yksinkertaista kysymystä, eli ihmisten hoitamista. Siihen tämä kaatui.

Perussuomalaisten sosiaali- ja terveyspolitiikka lähtee siitä, että suomalaisilla verorahoilla suomalaisille ihmisille palveluja. Pääsy perusterveydenhuoltoon on se perusta, jolle meidän tulee rakentaa.

Kysyn myös kenen etu on, että tänne voivat suomalaisten verorahoilla jäädä henkilöt, joilla ei ole oikeutta oleskella maassa. Tällaisista pienistä puroista kertyy iso säästö, jolla voi parannuksia toteuttaa.

Tällä linjalla jatketaan eteenpäin. Perustaso kuntoon ja pääsy lääkärille kuntoon.

SUOMEN UUTISET