Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommetoi hallituksen ja soten kaatumista videolla. Hän toteaa: ”Juha Sipilän hallitus tulee jäämään monella tavalla historiaan. Jos ei sotien jälkeisen ajan huonoimpana hallituksena, niin ainakin suomalaisille kalleimmaksi käyneenä hallituksena, ja suurten epäonnistumisten hallituksena. ”

Youtube, 2 min 30 sek. Video katsottavissa myös Facebookissa.

Halla-aho kertoo videolla seuraavaa:

”Hyvät katsojat,

Tänään on tapahtunut Suomen poliittisessa historiassa harvinainen tapahtuma, että hallitus on pyytänyt eroa ennen toimikautensa päättymistä. Presidentti Niinistö on myöntänyt hallitukselle eron.

Juha Sipilän hallitus tulee jäämään monella tavalla historiaan. Jos ei sotien jälkeisen ajan huonoimpana hallituksena, niin ainakin suomalaisille kalleimmaksi käyneenä hallituksena, ja suurten epäonnistumisten hallituksena.

Hallitus ei ole onnistunut viemään läpi keskeisiä uudistushankkeitaan, mutta hallitus on myös epäonnistunut reagoimaan asianmukaisella tavalla yllättäviin tapahtumiin. Näistä tärkein on on varmasti vuonna 2015 kärjistynyt siirtolaiskriisi, jonka laskua tulemme maksamaan vielä pitkään.

Hallitus kaatui nyt muodollisesti tähän soteuudistukseen. Soten kaatuminen ei tietenkään olisi edellyttänyt sitä, että hallitus pyytää eroa. Se, että hallitus päätti nyt pyytää eroa, johtui tietenkin siitä, että kokoomus ja keskusta haluavat päästä tekemään puoluepolitiikkaa vaalikentille.

Olen kiertänyt paljon vaalikentillä viime syksystä lähtien. Varsinkin Juha Sipilän kotikulmilla Pohjanmaalla se teksti, jota keskustan äänestäjiltä tulee, on hallitukselle erittäin kylmää kyytiä.

On useita asioita: maahanmuuttokysymykset, maahanmuuton ongelmat, seksuaalirikokset, mutta myös ilmastopolitiikka, jossa keskusta on lähtenyt vihreiden sanelemalle linjalle. Siinäkin laskun maksaa tavallinen ihminen, joka lämmittää asuntoaan ja ostaa bensiiniä autoonsa.

Joten: tässä on kysymys vaalitempusta. Me haluamme korostaa, että johdonmukaisuus on politiikassa tärkeää. Jokainen ihminen päättää itse, mitä hän poliitikalta haluaa. Mutta jos haluaa, että politiikka muuttuu, ei kannata äänestää valehtelijoita.”

SUOMEN UUTISET