Kansanedustaja Arja Juvonen palaa perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Hän kertoi asiasta tiedotteessa ja Twitterissä.

Juvonen avaa tiedotteessaan päätöksensä taustoja.

– Kuluneen kahden viikon aikana olen saanut selvyyden sille, että haluan jatkaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsenenä. Päätökseen on vaikuttanut keskustelut jäsenistön, kenttäväen, äänestäjien ja perussuomalaisen eduskuntaryhmän jäsenten kanssa. Perussuomalaisten puolue on minulle ennallaan, enkä näe ristiriitaa puolueen ja oman poliittisen agendani kanssa. Soten epävakaa tilanne tällä hetkellä korostaa entisestään sitä, että yhteisten asioiden eteen on meidän kaikkien tehtävä töitä entistäkin tiiviimmin. Siihen työhön haluan myös itse palata.

– Kuluneen kahden viikon ”välitilan” aikana olen myös selvittänyt itselleni puoluekokouksen ja siitä seuranneen eduskuntaryhmän ja puolueen hajoamisen taustoja. Puoluekokouksen valinnat olivat viesti jäsenistöltä, jäsenäänestys on demokratiaa ja ja sitä kun kunnioitettava.

– Oma varapuheenjohtajaehdokkuuteni oli hyvä kokemus ja kiersin laajasti Suomea puoli vuotta. Sain toiseksi eniten ääniä vaalissa ja se kertoo siitä, että jäsenet kokivat asiat joita nostin esiin tärkeiksi. Näitä olivat mm. perussuomalainen perhevapaamalli, vammais- ja vanhuspoliittinen ohjelma, selkosote, idea- ja aloitepankki ja puolueen tiedotustoiminnan kehittäminen. Solmin monia kontakteja ja olen ollut yhteydessä koko ajan perussuomalaisiin jäseniin, joita kohtasin.

– Ilman kentällä taustajoukoissa seisovia puolueen jäseniä ei meitäkään täällä eduskunnassa olisi. Olin lupautunut tukemaan joukkoja maakuntavaaleissa, mutta nyt näyttää sille, että maakuntavaalit tulevat siirtymään tulevaisuuteen. Näihin vaaleihin haluan tulevaisuudessa viedä myös oman puolueeni siten, että keihään kärki lähipalveluissa, potilasturvallisuudesta, toimivissa ict hankkeissa ja ihmisten yhdenvertaisesta kohtelusta sosiaali- ja terveyspalveluissa ympäri Suomen toteutuu. Elämää on myös muualla kuin vain pääkaupunkiseudulla. Maakuntavaaleissa valitaan paljon vartijoita ja niihin vaaleihin tulee lähteä myös sillä ajatuksella.

– Ratkaisuuni on vaikuttanut myös vahvasti periaate – omia pitää puolustaa ja omia ei jätetä. Toivon, että palaaminen omieni joukkoon kertoo myös tuon sydämen sanomani kaikille. Toivon, että saan mahdollisuuden entistäkin vahvemmin olla tukemassa omia joukkoja ja olla mukana tekemässä hyvää ja rakentavaa politiikkaa. Olen ollut 10 vuotta perussuomalaisen puolueen jäsen ja se ei lähde minusta pois.

Juvosen paluupäätökseen vaikuttivat myös keskustelut hänen isänsä ja äitinsä kanssa Siilinjärvellä juhannuksena.

– Ilman heidän tukeaan en olisi tässä. Isä ja äiti ovat kasvatuksellaan antaneet minulle arvopohjan, jonka keskiössä on toisen ihmisen kunnioittaminen. Perussuomalainen eduskuntaryhmä on tiivistynyt nyt entisestään. Ilmassa on yhdessä tekemisen meininkiä toinen toistamme kunnioittaen. Suomi 100 vuoden hengessä lähdemme eteenpäin- Yhdessä.

Arja Juvonen on Uudenmaan kansanedustaja, kotoisin Espoosta ja syntyjään Savosta Siilinjärveltä.

SUOMEN UUTISET

Tagit