Perussuomalaiset haluaa pitää energian kustannukset sellaisina, että eläminen, liikkuminen ja asuminen koko maassa on mahdollista kohtuullisin kustannuksin.

Korkeasta verotuksesta johtuen polttoaineiden hinnat Suomessa ovat Euroopan ja koko maailman huipputasoa, ja hinnat haittaavat jo merkittävästi kansalaisten liikkumista sekä työnteon kannattavuutta.

Etenkin hallituksen tekemät liikkumisen hintaa nostaneet veronkorotukset ovat olleet myrkkyä paitsi työnteon kannattavuudelle myös yrityksille.

Kun otetaan huomioon, että tavaraliikenteestä jopa 90 prosenttia kulkee kumipyörillä, polttoainehintojen korotukset myös siirtyvät suoraan kuluttajahintoihin. Tämä vaikuttaa ostovoimaan ja suhteellisesti rankaisee eniten pienituloisimpia.

Liikkumisen kulut oltava kohtuulliset

Perussuomalaisten politiikassa korostuu ”suomalainen ensin” -ajattelu, eli työläisten, yrittäjien ja eri tavoin haavoittuvassa asemassa olevien suomalaisten arjen helpottaminen.

Perussuomalaiset haluaa pitää liikkumisen kustannukset kohtuullisina koko maassa. Tänään julkaistussa vaihtoehtobudjetissa perussuomalaiset esittääkin polttoaineverojen keventämistä 254 miljoonalla.

Perussuomalaiset myös katsoo, että hallituksen tällä kaudella tekemä kohtuuton veronkorotus lämmityspolttoaineille on huomattavan epäoikeudenmukainen ja veroa on laskettava.

Perussuomalaiset esittääkin veroalea lämmityspolttoaineille, joiden verotusta perussuomalaisten mallissa kevennetään 100 miljoonalla.

Katso vaihtoehtobudjetin julkistustilaisuus:

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin esittelytilaisuus 30.11.2021. Ville Tavio, Jani Mäkelä ja Lulu Ranne. Youtube.

SUOMEN UUTISET