

LEHTIKUVA
Ennallistaminen etenee: Euroopan parlamentin sekava kanta valmistui – ”Vihreä hulluus ei näköjään osoita laantumisen merkkejä”
Europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa käytiin eilen, ennen äänestystä, kiivas keskustelu ennallistamisasetuksesta. Parlamentin kanta hyväksyttiin tänään tiukassa äänestyksessä jatkoneuvotteluja varten. Parlamentissa on jyrkkä kahtiajako asetuksen puolustajien ja vastustajien välillä.
Äänestyksestä tuli odotetun tiukka, sillä parlamentin kannat jakautuivat loppuäänestyksessä 336 puolesta, 300 vastaan ja 13 tyhjää. Koko säädöksen hylkäysesityksen kaaduttua poliittisten ryhmien muutosesityksistä äänestettiin yksitellen.
”Pääongelmat yhä olemassa”
Vaikka myös ECR:n kriittisiä muutosesityksiä hyväksyttiin ja muun muassa maatalousmaita koskeva artikla 9 liitteineen kaatui kokonaan, perussuomalaisten meppien kanta esitykseen pysyi kielteisenä.
– Vaikka esitystä saatiin viilattua tasapainoisemmaksi ja maa- ja metsätalouteen liittyviin taloudellisiin ja sosiaalisiin huoliin saatiin osin vastattua, pääongelmat ovat yhä olemassa. Niitä sitten ratkotaan neuvoston kanssa käsittelyn seuraavassa vaiheessa, europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kertoi äänestyksen jälkeen tunnelmiaan Strasbourgissa.
Pohjoismaat halutaan kärsijöiksi
Tiistaisessa debatissa Hakkarainen käytti puheenvuoron suomalaisten metsien puolustamiseksi:
– Meillä on aina ollut sanonta, että Suomi elää metsästä, ja se pitää paikkansa edelleenkin. Tämä asetus uhkaa vakavasti muun muassa metsäteollisuuttamme, maatalouttamme ja yksityisomistusta yleensä. Monissa EU-maissa metsät ovat vain muisto, siksi halutaan Pohjoismaiden kärsittäväksi laittaa koko kauheus.
Hakkarainen jatkoi puhettaan toteamalla, että “Suomesta erityisesti yritetään tehdä joku lahopuumuseo. Vihreä hulluus ei näköjään osoita laantumisen merkkejä.”
Suomen ei pidä noudattaa asetusta
Koko EU-taipaleen ajan Suomea on pidetty kilttinä mallioppilaana, joka noudattaa kaikkea EU:sta tulevaa direktiiviä ja sääntelyä prikulleen. Ennallistamisasetuksen kohdalla Hakkarainen kuitenkin vaati Suomen hallitusta pistämään hanttiin:
– Jos tämä asetus tulisi hyväksytyksi, Suomen hallituksen ei pidä missään tapauksessa noudattaa sitä. Vastustan jyrkästi ennallistamisasetusta kokonaisuudessaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yksityisomistus ennallistamisasetus Pohjoismaat europarlamentti Suomi Metsäteollisuus Maatalous hallitus Teuvo Hakkarainen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU hyökkäsi museoimaan Suomea – millä oikeudella?

Koskela pitää ennallistamisasetusta katastrofina kansakunnalle – “Suomi ei pyöri pelkällä tuulella tai aurinkovoimalla”

EU:n vihreä agenda vastatuulessa – poliitikot vaativat yrityksille hengähdystaukoa uusien lakien paineesta

Teuvo Hakkaraisen työ Suomen metsien puolustamiseksi Brysselin sosialisoimisyrityksiä vastaan jatkuu – “Metsät ovat kansallisomaisuuttamme”

Europarlamentin asialistalla meppien määrän lisääminen ja ylikansalliset vaalilistat – Hakkarainen: Vastustimme ehdotusta Suomen edun vastaisena

Valiokunnan puheenjohtaja Simula Zagrebissa: “Ruoantuotanto on maatalouden tärkein tehtävä”

Simula tylytti kyselytunnilla: Onko keskustan jäljiltä vielä paljonkin lantaa luotavana?

Taloustieteen professori Holmström: EU on säännösten suurvalta – ei talouskasvun

PS-Nuorison eurovaaliehdokkaat: Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka uhkaa Euroopan omavaraisuutta
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.