Kokoomuksen ryhmäpuhuja Juhana Vartiainen jyräsi perusteellisesti oman entisen puolueensa SDP:n välikysymyksen keskiviikkona eduskunnassa. Vartiainenhan nousi eduskuntaan viime vaaleissa kokoomuksen listoilta, koska häntä ei päästetty SDP:n ehdokkaaksi.

Vartiainen luonnehti SDP:n linjaa murskaavaan sävyyn vauhdikkaassa ja persoonallisessa puheessaan, jonka hän otsikoi ”Hallitus pelastaa hyvinvointivaltion”.

– Käsillä oleva välikysymys alentaa vanhan instituution karnevaalitasolle. Välikysymyksessä on kysymys todellisuusotteensa menettäneen puolueen paniikkihuudosta. Sen voi tiivistää kolmeen sanaan: ”Apua, jokin muuttuu”. Sen esittää puolue, joka pelkää nykyaikaa, Vartiainen arvioi.

Sosialidemokratia ei turvassa itseltään

– Välikysymyksessä huudetaan paniikissa apua. Se on osoitus SDP:n älyllisesti romahtaneesta analyysistä, Vartiainen jatkoi.

– Sosialidemokratian luomukset eivät ole turvassa sosialidemokratialta itseltään. En ole ainoa suomalainen, joka kokee vahvaa yhteyttä sosialidemokraattisten arvojen kanssa, mutta samalla kerta toisensa jälkeen toteaa, että niitä edistetään parhaiten muissa puolueissa kuin SDP:ssä, Vartiainen tiivisti.

Veli-Pekka Leskelä