Suomen pitäisi olla valmis kasvattamaan EU-jäsenmaksuaan, jotta Britannian jättämä aukko saadaan täytettyä. Näin vaatii Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana pian aloittava Juho Romakkaniemi, MTV Uutiset kertoo. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari tyrmäävät Romakkaniemen haaveet.

Romakkaniemi tunnetaan Jyrki Kataisen oikeana kätenä ja taisteluparina kahden vuosikymmenen ajalta. Viime vuodet hän on työskennellyt Euroopan komissiossa.

– Ei näin. Porukka ja koneisto pienemmäksi ja EU kulukuurille. Kansa tinkii ja koneisto kasvaa ja lisää rahaa pohjattomaan kaivoon ollaan kaatamassa, Leena Meri toteaa Facebookissa.

– Tässä taas suomalaisten asenne EUssa näkyy. Heti vaan suostutaan ja suositellaan.

Myös Orpo haluaa suomalaisten maksavan enemmän

Myös kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoi hiljattain, että jäsenmaksuja EU:n budjettiin voidaan lisätä.

Laura Huhtasaari kommentoi kokoomuslaisten kumartelua Brysseliin videollaan.

– Siis näinkö me puolustetaan suomalaisen veronmaksajan etua? Että me olemme valmiit leikkaamaan jostakin jälleen, tai sitten velkaantumaan lisää, jotta EU-budjetin jäsenmaksuja voidaan lisätä?

Huhtasaari myöntää, etttä Brexit tosiaan tulee aiheuttamaan ison loven EU:n budjettiin.

– Mutta kaikkialla muuallahan toimitaan näin, että siinä vaiheessa kun kumppani lähtee yhtiöstä, ja jäsenmäärä pienenee, niin myös byrokratian ja byrokraattien määrän pitäisi pienentyä.

Huhtasaaren mukaan EU-koneistossa pitäisi nyt alkaa yt-neuvottelut, supistaminen ja tehostaminen.

– Tätä tehdään kaikkialla muualla, mutta Bryssel ei suostu laihtumaan.

”EU ei ole jäsenmaitaan varten”

EU-byrokratia kasvaa Huhtasaaren mukaan entisestään, koska unioni haluaa mukaan uusia jäsenmaita ja keskittää valtaa Brysselin keskushallinnolle.

– Tässä kyllä näkee sen että EU-jäsenvaltiot ovat siis EU-herroja varten, eikä EU ole jäsenvaltioita varten.

Suomen Uutiset