

LEHTIKUVA
EU rankaisee metsätalousmaita puuttumalla metsäbiomassan käyttöön – Hakkarainen: ”Johan sen järkikin sanoo, että puu on uusiutuva luonnonvara”
Euroopan parlamentti äänesti tänään uusiutuvan energian direktiivin muutoksista, joilla pyritään nostamaan uusiutuvien energianlähteiden osuutta EU:n kokonaisenergiankulutuksesta. Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kritisoi päätöstä, joka kiristää tuntuvasti niitä kriteerejä, joiden mukaan metsäbiomassa voidaan laskea uusiutuvaksi energianlähteeksi.
Direktiivin uudistus kuuluu EU:n vihreän kehityksen ohjelmaan (Green Deal) pohjautuvaan ilmasto- ja energiapoliittiseen valmiuspakettiin. Suomelle vaikein pala äänestyksessä oli metsäbiomassan kestävyyskriteerien kiristäminen. Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kommentoi aihetta Strasbourgissa äänestysten jälkeen.
– Tätähän ryhmässämme on pelätty koko vaalikausi, että EU kaappaa vallan jäsenmaiden metsistä ilmastopolitiikan varjolla, Hakkarainen puuskahtaa.
Molemmat perussuomalaiset mepit äänestivät esitystä vastaan.
Onko puu fossiilinen energianlähde?
Aiemmin uusiutuvan energian direktiivi ei ole puuttunut yksityiskohtaisesti metsäbiomassan käyttöön. Nyt parlamentti kiristi tuntuvasti kriteerejä, joiden mukaan metsäbiomassa voidaan laskea uusiutuvaksi ja siten kelvolliseksi saamaan uusiutuvan energian tukia.
– On täyttä hulluutta, että tämmöisistä asioista tehdään poliittisia päätöksiä! Johan sen järkikin sanoo, että puu on uusiutuva luonnonvara – ei sitä millään voi fossiilisten kanssa samaan koriin laittaa, Hakkarainen havainnollistaa.
Millä metsäbiomassa korvataan?
Tämäkään päätös ei parlamentille vielä riittänyt, vaan metsäbiomassan uusiutuvuus tulee vähenemään asteittain vuosikymmenen loppua kohti.
– Ja millä se sitten korvataan? Pakkosyöttämällä epävarmaa tuulivoimaa kaikille? europarlamentaarikko kysyy ja jatkaa:
– Energian hinta ja omavaraisuus ovat nyt kaikkien huulilla, mutta päätökset puhuvat aivan toista!
Parlamentin ja neuvoston jatkoneuvotteluja eli niin sanottuja trilogeja kohti mentäessä Hakkarainen perää komissiolta taloudellisten ja työllisyysvaikutusten sekä huoltovarmuuden huolellista arviointia erityisesti Suomen kaltaisissa metsätalousmaissa, jotta lainsäädännön vaikutukset eivät ole epäsuhtaiset ja rankaise epäsymmetrisesti eri EU-maita.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- metsäbiomassa uusiutuvan energian direktiivi fossiiliset energialähteet energiaomavaraisuus metsät uusiutuva energia Green Deal Energian hinta europarlamentti Tuulivoima Uusiutuvat energianlähteet ilmastopolitiikka Energiapolitiikka Huoltovarmuus Teuvo Hakkarainen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mäkynen ihmettelee: Haluaako EU Suomen metsät koko Euroopan hiilivarastoksi?

Sähkön hinta räjähtää käsiin – perussuomalaiset vaatii välittömiä toimia ja hallitusta hätäkokoukseen

Hakkarainen EU:n metsästrategiasta: ”Vihreä siirtymä on myrkky”

Ulkomaiset rahastot haalivat suomalaisten metsiä – Tynkkynen: ”Metsät siirtyvät pienomistajilta kasvottomille rahastoille”

Perussuomalaiset: Toimivaa tuotantoa ei pidä hylätä energiakriisissä – kokoomukselle hiili ja turve ovat yhä ”pahoja sanoja”

Purra: EU:n uudet metsien ”ennallistamisvaatimukset” ovat hulluja

EU:n maa- ja metsätalouteen liittyvien asetusten yhteisvaikutus selvitettävä

Välikysymys ennallistamisasetuksesta – Purra: Suomen metsiä ei suinkaan ensisijaisesti uhkaa Ponssen moto tai muukaan kato, vaan Euroopan unioni
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää