

MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Kinnunen: Rajakontrolli on palautettava
Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja, eurovaaliehdokas Asseri Kinnunen pitää EU:n jäsenvaltioiden ja erityisesti Suomen turvallisuuden kannalta välttämättömänä, että rajatarkastukset palautetaan Euroopan unionin sisärajoille.
Rajatarkastukset palauttamalla pystytään tehokkaammin ehkäisemään kansainvälisten rikollisten, terroristien ja muiden asiattomien henkilöiden maahanpääsy. Rajakontrollin palauttaminen vaatii EU-maiden yhteistä tahtoa päättää, että vapaan liikkuvuuden aika on ohi ja rajatarkastukset otetaan taas käyttöön.
– Toki se vaatii myös Schengen-sopimuksen purkamista, mutta vuoden 2015 siirtolaiskriisin aikana esimerkiksi Saksa, Tanska ja Ruotsi ottivat itsenäisesti rajatarkastukset käyttöön, eurovaaliehdokas Asseri Kinnunen muistuttaa.
– Ensimmäisessä vaiheessa tulisi kaikkien EU-maiden toimia näin ja vasta sitten hoitaa asian byrokraattinen puoli. Rajakontrolli tulisi palauttaa mahdollisimman nopeasti, koska täällä on tiedustelutietojen mukaan Isiksenkin nukkuvia soluja. Silloin nämä eivät ainakaan pääsisi liikkumaan niin vapaasti.
Jäsenmaksut alas budjettia leikkaamalla
Myös EU:n jäsenmaiden jäsenmaksuosuutta tulisi leikata. Jäsenmaksut saadaan alas leikkaamalla EU:n budjettia ylipäänsä. Esimerkiksi hallinnosta voidaan leikata vähentämällä byrokratiaa ja lopettamalla ralli Brysselin ja Strasbourgin välillä. EU:ssa on jo tuhansia virkamiehiä, joiden määrää voi vähentää.
– Kun Iso-Britannia lähtee EU:sta, pienenee myös unionin budjetti. Samalla pitää pienentää EU-budjettia entisestään, jotta jäsenmaille jää enemmän rahaa omiin kansallisiin tarpeisiinsa, eikä sitä tarvitse kierrättää Brysselin kautta. Kansallisvaltiot tietävät itse parhaiten, miten rahansa käyttävät.
– Suomi EU:n nettomaksajana saa vähemmän takaisin kuin mitä sinne maksamme, ja suuri osa rahoista katoaa byrokratian rattaisiin. Nämä rahat pitäisi käyttää oman maan hyväksi, ei EU:n, sanoo Kinnunen.
Suomalainen lähiruoka on huoltovarmuuskysymys
Maataloutta on ehdottomasti tuettava nykyistä enemmän. Ylipäätään maatalouden tukemisen pitäisi olla enemmän kansallisissa käsissä. Niin kauan kuin Suomi kuuluu EU:hun, on tietysti otettava jokainen lantti, joka sieltä liikenee, mutta tulevaisuudessa maatalouden tukeminen tulisi ottaa yhä enemmän valtion tehtäväksi.
Suomalainen lähiruoka on huoltovarmuuskysymys, jotta kriisin uhatessa meillä on oma ruoantuotanto, jolla ruokkia kansa.
– Ehdoton ei EU-armeijalle. Suomen puolustuksen pitää lähtökohtaisesti olla kansallisissa käsissä ja sen on jatkossakin perustuttava omaan armeijaan ja yleiseen asevelvollisuuteen. Tässä asiassa en luottaisi niin paljon muiden maiden apuun. On myös muistettava, että EU on poliittinen ja taloudellinen liitto, ei sotilasliitto. Yhteistyötä muiden maiden kanssa toki voidaan tehdä, mutta puolustuksen on oltava omissa käsissä, Kinnunen toteaa.
Työvoiman vapaalle liikkuvuudelle loppu
Kinnunen vastustaa myös työvoiman vapaata liikkuvuutta, sillä hänen mielestään Suomen valtion tehtävä on suojella ensisijaisesti suomalaisia työmarkkinoita ja suomalaisia työntekijöitä.
Työvoiman vapaa liikkuvuus mahdollistaa sen, että ulkomaiset työntekijät voivat kilpailla suomalaisilla työmarkkinoilla suomalaisten kanssa.
– Vastustan myös EU:n holhoamista. Kylmän ilmaston ja pitkien välimatkojen maassa ovat polttomoottoriautot liikkumisen ehdoton edellytys. Lihaa pitää edelleen saada syödä ja tuottaa. EU:lle ei saa antaa verotusoikeutta eikä mitään lentoveroja pidä asettaa, Kinnunen sanoo.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
- polttomoottoriautot Asseri Kinnunen Työmarkkinat vapaa liikkuvuus Rajavalvonta ISIS Nettomaksaja Iso-Britannia Schengen Suomi perussuomalaiset Eurovaalit Maatalous maanpuolustus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Eurovaaliehdokas Kinnunen: Kova Brexit nyt – ja kova Fixit nyt!

PS-Nuoret: Turvapaikan saaneiden hakemukset otettava uudelleenkäsittelyyn – myös kansalaisuus voitava peruuttaa

Halla-aho: EU:n pitää olla työkalu, joka tuottaa lisäarvoa jäsenmaille ja niiden kansalaisille, sen sijaan että se on Saksan ja Ranskan suurvaltaprojekti ja rahansiirtokoneisto

Eurovaaliehdokas Nieminen: ”Kansalliset sisärajat saatava omaan hallintaan”
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.