Lännen Median uutisalustoilla levisi tänään illalla virheellinen väite siitä, että valtionvarainministeri Riikka Purra valmistelisi työllisyysrahastojen ”konfiskointia”. Väite ei pidä paikkaansa.

Lännen Median juttuja julkaiseva Kaleva, kirjoittaa virheellisesti: ”Työmarkkinaosapuolilta saatujen tietojen mukaan pulmana on nyt, että valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) haluaa ”konfiskoida” eli takavarikoida rahat ja käyttää niitä valtion velka-asteen pienentämiseen.” ja ”Muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton käytävillä Purran tempauksesta käytetään jo melko rajua kieltä. Työnantajapalatsissa Purran katsotaan sosialisoivan nyt suomalaisten yritysten ja palkansaajien rahat.”

Lännen Median analyysissa on kuultu nimettömäksi jääneitä työmarkkinaosapuolia, eikä juttua varten ole varmistettu tietoja myöskään valtionvarainministeriöstä. Lopputuloksena juttu on kauttaaltaan virheellinen.

Valtionvarainministeri Purra on viestinnässään painottanut, että hän tahtoo vahvistaa valtion taloutta työttömyysvakuutusmaksujen osalta vain suoraan hallituksen toimista johtuvilla menosäästöillä.

Purra kommentoi virheellistä uutisointia:

Toisin kuin (Lännen median) lehdissä väitetään, en ole esittänyt kompensoitavaksi työllisyysrahastosta muuta kuin hallituksen omista toimista aiheutuvat rahastomuutokset. Tietenkin ne ja täysimääräisesti. Väärä väite juontaa ilmeisesti maanantain MTV:n haastattelustani josta tehtiin syystä tai toisesta tv-uutisiin ja verkkoon virheelliset jutut. Virheet kyllä oikaistiin, mutta ne ehtivät silti levitä muualle. Valitettavasti medialla on yleinen tapa tehdä juttuja menemättä itse alkulähteille (eli tässä tapauksessa kyseiseen haastatteluun).

Asia on herkkä eikä siihen pitäisi lisätä konfliktia. Jos kyse on huolimattomuudesta tai ymmärtämättömyydestä, sillekin pitäisi tehdä jotakin. Nyt illalla ilmestyneitä juttuja ollaan korjaamassa, mutta huomisissa printeissä vale taas on.

SUOMEN UUTISET