Alkuvuodesta puoluerekisteriin merkitty Feministinen puolue osallistui kunnallisvaaleihin 40 ehdokkaalla yhdeksällä paikkakunnalla ja sai läpi puheenjohtajansa Katju Aron Helsingissä. Puolueen todellinen agenda alkaa vähitellen paljastua.

Feministien puheenjohtaja Katju Aro hehkuttaa Facebookissa saavutusta, jota perussuomalaisten valtuutettu Mari Rantanen kuvaa Helsingin muuttumiseksi koko maailman sosiaali- ja terveysasemaksi:

”Nyt tuntuu hyvältä! Feministinen puolue esitti ja sai sosiaali- ja terveyslautakunnassa läpi seuraavat konkreettiset toimet lautakunnan suosituksiin paperittomien aseman parantamiseksi:

  1. Paperittomille tarjotaan oikeudellista neuvontaa, jota kaupunki hankkii kolmannelta sektorilta, esimerkiksi Pakolaisneuvonta ry:ltä. Järjestön Paperittomat-hankkeen tarjoaman oikeudellisen neuvontapalvelun avulla paperittomia on pystytty auttamaan oman tilanteensa selvittämisessä. Neuvonnan avulla ollaan myös pystytty tavoittamaan yhteiskunnan marginaaliin pudonneita ihmisiä, joilla tosiasiassa on ollut edellytykset saada turvapaikka tai muu oleskelulupa Suomessa.
  2. Raskaana oleville sekä vauvaikäisten lasten perheille taataan mahdollisuus pidempikestoiseen kriisimajoitukseen, jotta kukaan vanhempi ei joudu vastasyntyneen kanssa kadulle.
  3. Viranomaisia koulutetaan paperittomien tilanteesta ja erityisesti paperittomien lasten oikeuksista. Paperittomallakin lapsella on oikeus koulunkäyntiin ja muuhun tukeen, ja viranomaisia koskee salassapitovelvollisuus hänen taustoistaan.
  4. Selvitetään kuinka hyvin paperittomille henkilöille myönnetyn toimeentulotuen määrä vastaa todellista tarvetta. Osa toimeentulotukipäätöksistä on ollut niinkin pieniä kuin 15 euroa kuukaudessa, jolloin paperittomallekin kuuluva oikeus välttämättömään toimeentuloon tuskin toteutuu.”

Lautakunta päätti Aron mukaan myös muista tärkeistä kysymyksistä, kuten riittävän hätämajoituksen, psykososiaalisen tuen ja kiireettömän, välttämättömän terveydenhuollon tarjoamisesta myös paperittomille.

– Tämä oli hieno näyte hyvästä yhteistyöstä Vasemmiston, Vihreiden ja Feministisen puolueen välillä, Aro innostuu.

Esitykset liittyvät Veronika Honkasalon (vas.), Leo Straniuksen (vihr.) ja Thomas Wallgrenin (sd.) valtuustoaloitteeseen niin sanottujen paperittomien eli laittomasti maassa oleskelevien tilanteen parantamiseksi.

Seuraavaksi ne etenevät kaupunginhallituksen päätettäviksi ja sieltä kaupunginvaltuuston hyväksyttäviksi.

– Siihen kuluu vielä tovi, ja päätösesitys voi vielä muuttua, mutta me juhlimme tätä tulosta jo nyt!

Suomen Uutiset