Teuvo Hakkarainen (ps.) kertoi perussuomalaisten ryhmäkokouksen jälkeen keskiviikkona, että hän tyytyy ryhmältä saamaansa huomautukseen. Ryhmä käsitteli Hakkaraisen facebook-kirjoituksesta saamaa sakkotuomiota, jonka hän sai kuohahdettuaan Nizzan 86 kuolonuhria vaatineesta rekkaiskusta.

Hakkarainen aikoo muotoilla sanamuotonsa jatkossa tarkemmin niin, ettei huomauttamista syntyisi. Mutta hän ihmettelee kuitenkin vahvasti sitä, kuinka tällaisesta asiasta voi joutua nuhdeltavaksi ja jopa oikeudessa tuomittavaksi.

Yhdestä sanasta kiinni

– Suomessa ei ole sananvapautta, Hakkarainen purki tuntemuksiaan tiedotusvälineille eduskunnassa puhemiesvaalin alkaessa.

– Näillä mennään, täytyy vähän tarkentaa sanamuotoja. Jos olisin kirjoittanut siihen, että ”melkein” muslimi, ei olisi tullut mitään. Täytyy vähän tarkentaa – mutta mielipiteet eivät ole muuttuneet, Hakkarainen totesi.

Islamin- ja kristinusko punnitaan eri vaa’alla

Hakkarainen huomioi, kuinka islaminuskoa ja kristinuskoa koskevaa kirjoittelua punnitaan julkisuudessa erilaisella vaa’alla. Hän tuki myös näkemyksiä, joiden mukaan lain määräykset kahlitsevat sananvapautta ja niitä olisi syytä höllentää.

– Se on juuri noin. Eihän täällä mitään sananvapautta ole. Sharia-lain esiaste on tällä hetkellä, Hakkarainen napautti.

– Tässähän saa olla kuin nuorallakävelijä joka ei tiedä kummalle puolelle tipahtaa, Hakkarainen vertasi.

Onko Suomessa sananvapautta?

– Ei ole! Tuomio tuli viimeisestä!

Ei rasistista puhetta

Hakkaraiseen mielestä häntä ei tuomittu rasistisesta puheesta.

– Ei tuo mitään rasistista puhetta ollut. Jos olisin samassa tilanteessa arvostellut kristittyjä tai haukkunut Jeesusta, ei kukaan olisi syytettä nostanut. Mutta jos muslimeja arvostelen heidän pahoista töistään niin minua syytetään varmasti ja tuomio tulee ja lappu käteen, Hakkarainen moitti ja toivoi lakeihin asiaan sopivia muutoksia.

– Jos minä laitan tuohon Raamatun lattialle. Ja Koraanin. Ja seison niiden päällä. Niin kukaan ei puhu siitä Raamatun päällä seisomisesta. Mutta Koraanin päällä seisomisesta tulisi varmasti seuraava uskonrahan loukkaamissyyte. Enhän minä sitä tee, mutta annan esimerkin, Hakkarainen kuvasi tilanteen epätasapainoisuutta.

Veli-Pekka Leskelä