Helsingin seudun kauppakamarin Toimialakatsauksen (1/2018) mukaan Helsingin seudulla toimivien yritysten tuotanto on kasvussa, kertoo Verkkouutiset.

– Helsingin seutu on monella tapaa vetovoimainen. Tämän osoittaa niin maan sisäinen kuin ulkomailta tuleva muuttoliike, toteaa Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Tatu Rauhamäki tiedotteessaan.

Helsinki ei kelvannut EU:n lääkevirastolle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee Helsingin vetovoimaisuutta muun kuin vääränlaisen maahanmuuton osalta.

– Kun EU:n lääkevirastolle (EMA) etsittiin uutta sijoituspaikkaa, yli 70 % viraston työntekijöistä ilmoitti ottavansa mieluummin lopputilin kuin muuttavansa Helsinkiin. Helsingin houkuttelevuus oli Bukarestin luokkaa. Houkuttelevimpia kohteita olivat Kööpenhamina, Amsterdam ja Milano, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Yli kolmannes toimeentulotuen saajista maahanmuuttajia

Halla-aho toteaa Helsingin kiinnostavuuden kasvaneen lähinnä toimeentulotuen varassa elävien maahanmuuttajien keskuudessa.

– Helsingin seutu on kyllä vetovoimainen, mutta sen vetovoima kohdistuu vähän vääränlaisiin ihmisiin. Helsingin ja Espoon väestöstä 13,5 % on maahanmuuttajia. Toimeentulotukiasiakkaista heitä on Helsingissä 31 % ja Espoossa 40 %.

Halla-aho huomauttaa, että vuonna 2013 maahanmuuttajien osuus Helsingin asukkaista oli 8 % ja heidän osuutensa toimeentulotukimenoista 27 %.

– Kasvuvauhti on päätähuimaava kummassakin.

SUOMEN UUTISET