Perussuomalaisten kansanedustajat paheksuvat Helsingin kaupunginvaltuuston päätöstä tarjota laajoja palveluita ilmaiseksi laittomasti maassa oleville henkilöille.

– Henkilö saa kielteisen päätöksen ja käännytetään eli hän on laittomasti maassa. Mitä tekee Helsinki? Lisää vetovoimaa jäädä Suomeen laittomasti sekä houkuttelee lisää tulijoita, ihmettelee perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Pahoittelut tolkun ihmisille

Meri huomauttaa, että Helsingin kaupunki on luvannut myös mainostaa palveluita eri kielillä, mikä helpottaa tiedon leviämistä ilmaispalveluista ympäri maailmaa.

– En olisi tätä päivää halunnut nähdä. Kiitos ennen kaikkea SDP, vihreät ja vasemmisto tästäkin. Kannattaa muistaa, kun seuraavan kerran äänestät, Meri kirjoittaa Facebookissa.

– Olen pahoillani Helsingin veronmaksajien ja tolkun ihmisten puolesta. Viime yön päätös osoittaa, että väärän porukan äänestämällä saa vääriä päätöksiä. Äänellä kuntavaaleissakin on väliä. Muun Suomen ei pidä osallistua hölmöilyn kustannuksiin, painottaa puolestaan kansanedustaja Jani Mäkelä.

Veronmaksajien piikki auki

Sami Savio toteaa, että veronmaksajien piikki on nyt auki.

– Normaalin talonpoikaisjärjen vastaisesti Helsingin kaupunginvaltuusto päätti tarjota laittomasti maassa oleskeleville henkilöille laajat sosiaali- ja terveyspalvelut. Vihervasemmiston lisäksi ehdotusta vetovoimatekijöiden lisäämisestä kannattivat mm. keskustan molemmat valtuutetut, Savio kirjoittaa.

Kike Elomaa pelkää, että Helsingin päätös heikentää jo ennestään ”huonossa hapessa” olevien vanhusten hoivan ja lastensuojelun tilannetta.

– Kysymys kuuluu: Miten tästä yhtälöstä selvitään edes kohtalaiselle tasolle?

PS teki parhaansa

Jo Helsingin kaupunginhallituksessa esitystä vastustanut Mika Raatikainen pitää kaupunginvaltuuston päätöstä järjettömänä.

– Meni juuri kuten me perussuomalaiset arvelimmekin, kun emme allekirjoittaneet Helsingin strategiaa eli laittomien maassa oleskelijoiden sponsorointi ujutettiin päätöksentekoon. Ikävää olla oikeassa, Raatikainen kirjoittaa Facebookissa.

– Jos vaatimamme lause olisi pidetty strategiassa, olisimme allekirjoittaneet sen ja tätä älytöntä showta ei olisi. Lisäksi viherkommunistit vaativat asian mainostamista arabiaksi, somaliksi, bulgariaksi, romaniaksi internetissä. Vähemmän viisasta.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen kiteytti perussuomalaisten ajatukset kokouksen jälkeen kahteen lauseeseen:

– Olen pahoillani Helsinki. PS teki parhaansa.

SUOMEN UUTISET