

LEHTIKUVA
Halla-aho: Kulmuni syyllistyi kepulaiseen perisyntiin – ”Sekoitti omat ja veronmaksajan rahat”
Jussi Halla-ahon mukaan Kulmunin tapaus kuvastaa hyvin myös suomalaista puoluejärjestelmää. – Perinteiset puolueet pyrkivät valtaan siksi, että valta antaa mahdollisuuden pumpata resursseja omiin taskuihin, kavereiden taskuihin ja oman äänestäjäryhmän taskuihin. Onneksi tästä jää välillä kiinni, Halla-aho sanoi maanantaina Tuumaustunnilla.
Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan valtiovarainministerin tehtävästä eronnut Katri Kulmuni syyllistyi kepulaiseen perisyntiin: hän sekoitti omat rahat ja veronmaksajan rahat.
– Tämä on valitettavan tavallista Suomessa, joka kuulemma on maailman vähiten korruptoitunut maa, Halla-aho sanoo.
– Toki voi olla niin, että Kulmunin rahastus tuotiin julkisuuteen ahtaista puoluepoliittisista syistä. Oliko kyseessä demareiden kosto Antti Rinteen savustamisesta, vai kepun sisäinen operaatio, jonka takana on kymmenen prosentin kannatuksen aiheuttama paniikki, sen – ehkä – kertoo historiankirjoitus. En malta olla toteamatta, että jos myös kepun viimeviikkoinen kriisiviestintä oli viestintäkonsultti Harri Saukkomaan käsialaa, puolueen kannattaa ehkä harkita palveluntarjoajan vaihtamista.
Vanhojen puolueiden välillä ei ole ideologisia eroja
Halla-ahon mukaan Kulmunin tapaus kuvastaa myös hyvin suomalaista puoluejärjestelmää.
– Perinteisten puolueiden välillä ei ole ideologisia eroja. Ne eivät pyri valtaan siksi, että niillä olisi visio siitä, miten Suomesta rakennetaan parempi paikka kaikille suomalaisille, vaan siksi, että valta antaa mahdollisuuden pumpata resursseja omiin taskuihin, kavereiden taskuihin ja oman äänestäjäryhmän taskuihin. Onneksi tästä jää välillä kiinni.
PS teki viime viikolla vaikean päätöksen
Viime viikolla myös perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti yhden jäsenensä. Halla-aho sanoo, että siinä missä Kulmunin eroamista pidettiin julkisessa keskustelussa ryhdikkyytenä, perussuomalaisten ratkaisu nähtiin peliliikkeenä.
Halla-ahon mukaan Kulmunilla ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja, kun taas perussuomalaisilla oli.
– Mitä perussuomalaisten eduskuntaryhmään tulee, media ja muut puolueet tekevät meidän kanssamme vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen saman virheen. He olettavat, että me pyrimme tekemään muille mieliksi ja tekemään itseämme tykö. Tästä virheoletuksesta seuraa virheellinen jatko-oletus, että meiltä saa ehkä lypsettyä painostamalla lisää. Nyt onkin jo sanottu, että edustaja Turtiaisen erottaminen ei riitä, ja kysytty, että miksi sitten sitä ja tätä ja tuota edustajaa ei eroteta.
– Me teimme erittäin vaikean päätöksen omista syistämme. Eduskuntaryhmässä jos missä pätee kolmen muskettisoturin sääntö: yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Eduskuntaryhmä ei uhraa yksittäistä jäsentään, mutta myöskään yksittäinen jäsen ei uhraa eduskuntaryhmää. Lojaliteetin on toimittava kumpaankin suuntaan, tai se ei voi toimia lainkaan, Halla-aho sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- valtiovarainministeri Harri Saukkomaa vanhat puolueet Katri Kulmuni rahastus ero verovarat veronmaksajat Antti Rinne Eduskuntaryhmä perussuomalaiset Jussi Halla-aho Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jos Katri Kulmunin Tekir-lasku liittyy olennaisilta osiltaan keskustapuolueen toimintaan, ei hän voi enää jatkaa ministerin tehtävässään

Katri Kulmuni eroaa ministerin tehtävästä – tässä eropuhe sanasta sanaan

Vanhasesta uusi valtiovarainministeri

Kulmuni kaatui, koska hän myi sielunsa keskustan läpimädille kuiskaajille – ja niin käy myös seuraaville puheenjohtajille

Kun omat ja valtion varat menevät sekaisin, tuloksena on ministeriero

Halla-aho: Nergin ansiolistalla on siirtolaiskriisin ”hoitaminen” ja soten ”hoitaminen” – haluaako keskusta, että Nerg ”hoitaa” seuraavaksi valtion varat?

Kulmunin laskusotkun selvittely etenee – TEM suosittelee jatkotoimenpiteitä Tekirin ja Jääskeläisen suhteen

Taloustieteen dosentti Malinen ruotii keskustan puheenjohtajavaaleja: ”Kuinka tyhminä poliitikot meitä oikein pitävät?”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää