Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoo, että perussuomalaiset eivät hyväksy polttoainehintojen nousua ilmastotoimien johdosta. Perussuomalaiset vaatii polttoaineen kokonaishinnan laskemista.

Hallitus kaavailee polttoainehintoja nostavia autoilun ilmastotoimia tehtäviksi kuntavaalien jälkeen. Hallituspuolue keskusta ei ole ilmoittanut, ettei se hyväksyisi kuntavaalien jälkeen polttoainehintojen nostoa uusilla ilmastotoimilla.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on huolissaan siitä, että pääministeri Sanna Marin (sd.) levitti haastattelutunnillaan väärää tietoa perussuomalaisten kannoista antaessaan ymmärtää, että perussuomalaiset olisi hyväksymässä hallituksen kaavaileman biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen sellaisenaan. Näin ei missään nimessä ole.

Polttoaineiden hintaa laskettava

Asiasta ei ole annettu hallituksen esitystä, eikä hallitus ole kertonut, paljonko se aikoo kuntavaalien jälkeisillä ilmastotoimilla nostaa polttoaineiden hintoja.

– Jos hallituksen kaavailema biopolttoaineiden suurempi sekoitevelvoite lisää polttoaineen hintaa, tulee polttoaineverotusta laskea vastaavassa suhteessa, Tavio esittää.

– Perussuomalaiset vaativat polttoaineiden hinnan laskua eivätkä hyväksy hinnan korottamista erilaisilla ilmastotoimilla, Tavio toteaa.

Suomen Uutiset