

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Hallitusohjelman tarkoitus on vähentää köyhyyttä ja eriarvoisuutta – julkisen talouden suunta on käännettävä, jotta kaikkein heikoimmista on varaa pitää huolta
Eduskunnan pikkuparlamentissa käsiteltiin hallitusohjelman vaikutuksia köyhyyteen. Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen oli yhtenä hallituspuolueen edustajana mukana kommentoimassa hallituksen näkemystä käsiteltävään asiaan. Tilaisuudessa tuotiin esiin hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuus ja nähtävissä olevat ongelmat, jotka koskettavat niin valtion kuin perheidenkin taloutta.
Puheessaan kansanedustaja Ari Koponen toi esiin nykyisen hallituksen tahtotilan nostaa mahdollisimman moni pois köyhyydestä ja mahdollistaa työnteko siihen kykeneville. Hänen näkemyksensä mukaan Petteri Orpon hallitus on hyvinvointiyhteiskunnan pelastusoperaatio. Ketään ei kuitenkaan jätetä heitteille, vaan vaikutusarviot säästötoimista tehdään ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilanne huomioidaan ohjelman mukaan.
– Julkisen talouden suunta on pakko kääntää, jotta emme ajaudu tulevaisuuteen, missä heikoimmista ei yksinkertaisesti ole varaa pitää huolta, Koponen painotti.
Koulutuksen merkitystä syytä korostaa
Koulutuksen merkityksen korostaminen nousi tilaisuuden monessa puheessa esiin vaikuttavana eriarvoisuutta vähentävänä tekijänä. Koponen myös nosti puheessaan esiin hallituksen tulevat panostukset nimenomaan koulutukseen, tärkeimpänä hallituksen perusopetukseen tehtävä yli puolen miljardin rahoituksen korotus.
Lisäksi asunnottomuuden ehkäisy ja ruoka-aputyön tukien vakinaistaminen olivat myös Koposen mukaan merkittäviä toimia vähäosaisten tukemiseen.
Koposen mukaan hallitusohjelman vaikutukset köyhyyteen selvitetään kaikissa toimissa. Kokonaisuutena tarkoitus on nimenomaan parantaa edellytyksiä sille, että tulevaisuudessa köyhyys ja eriarvoisuus eivät olisi näin suuria yhteiskunnallisia ongelmia.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hyvinvointiyhteiskunta Ari Koponen Eriarvoisuus työnteko ruoka-apu Julkinen talous Hallitusohjelma Asunnottomuus Petteri Orpo Köyhyys koulutus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Marinin hallituksen jäljiltä jäi vain savuavat rauniot – PS lähti uuteen hallitukseen palvelemaan kansaa ja luomaan toivoa paremmasta

Hallitus kunnioittaa suomalaista kulttuuriperintöä – kansanedustaja Garedew: Ihmisarvon kunnioittaminen ja heikoimmista huolehtiminen nousevat kristillisistä arvoista

Perussuomalainen Nuoriso: Elinkelpoisten koulujen lakkauttaminen on tulevaisuudelta leikkaamista

Perussuomalaiset: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – vastuiden ja velvoitteiden tasapainottaminen lisää oikeudenmukaisuutta sekä vahvistaa julkista taloutta
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.