Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra vieraili maanantaina Savonlinnan Pyhän Olavin päivillä paikallisten perussuomalaisten vieraana. Hän kommentoi puheessaan laajasti hallituspolitiikkaa ja syksyksi kaavailtuja toimia, taloudesta maahanmuuttoon ja isis-äiteihin ja hoitajamitoituksesta eläkeläisille tehtyihin lupauksiin.

Purra totesi, että Antti Rinteen (sd) hallitus mahdollistaa hyvin helpon oppositiopolitiikan, mutta se ei saa tarkoittaa ainoastaan kritisointia.

– Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset ei aio räksyttää räksyttämisen ilosta, vaan suhtautuu oppositiotyöhön yhtä johdonmukaisesti kuin omien tavoitteidensa edistämiseenkin. Hallitusta on hyvin helppo kritisoida, mutta paljon oleellisempaa on esittää meidän omia vaihtoehtojamme. Suomen suosituin puolue on vaihtoehto kaikille muille, ja meidän on kaikkein tärkeintä pysyä omalla linjallamme, Purra sanoo.

Työttömyys alkaa taas kasvaa

Purra käsitteli puheessaan paljon taloutta, kansalaisten hiipuvaa uskoa talouskehitykseen ja kohtalokkaasti lähestyvää luisua työllisyyskehityksessä.

– Minun on vaikea uskoa, että velkaviisikkohallitus erilaisine maailmanparannusprojekteineen oikeasti kykenee nostamaan työllisyysprosenttia, vaikka se niin kovasti lupaa. Tämänhetkinenkään tilanne ei ole lainkaan niin hyvä kuin sekä nykyinen että edellinen hallitus vakuuttavat. Työttömyys on jo nyt paikoin lisääntynyt, eikä työllisyysaste ota lainkaan huomioon ”piilotyöllisiä” eli niitä, jotka on keinotekoisesti nostettu pois työttömyystilastoista.

Ulkomaalaisten työttömyys hyvin suurta

Purra nosti esiin myös tiettyjen maahanmuuttajaryhmien surkeat työllisyysasteet – teeman, josta ei edelleenkään voida rehellisesti keskustella.

– Jopa Uudellamaalla kaikissa muissa ryhmissä työttömyys on edelleen vähentynyt, mutta ulkomaalaisilla noussut. Maakunta, jossa on ylivoimaisesti eniten työtä tarjolla, myös matalapalkkatyötä, kasvattaa ulkomaalaisten työttömyysprosenttia, Purra ihmettelee.

Etelä-Savossa tilanne on kuitenkin vielä paljon raadollisempi.

– Täällä ulkomaalaisten työttömyysprosentti on hirmuinen 30 prosenttia, joskin tietysti henkilömäärät ovat huomattavasti pienempiä kuin Uudellamaalla, Purra selittää.

– Jos kykenisimme noutamaan tilastoista lukemat, jotka kuvaavat aidosti avoimille markkinoille työllistyneitä, pois lukien erilaiset maahanmuuttajateollisuuden itsensä kehittämät työpaikat, prosentit olisivat vielä paljon karumpia. Tämä on tietoisesti luotu noidankehä, joka maksaa valtavasti suomalaiselle veronmaksajalle.

Onko populistihallitus osaamaton vai häikäilemätön?

Purra puhui myös Rinteen hallituksen epäonnistumisesta eläkkeiden parantamisessa sekä vanhustenhoidon hoitajamitoituksen helpossa nostamisessa.

– Luvattiin satanen kaikille alle 1400 euron eläkettä saaville. Saatiin aikaiseksi muutamia kymppejä, joita niitäkin rokotetaan toisesta päästä pois. Luvattiin välitön parannus hoitajamitoitukseen; nyt sekin on hankalaa. Miten on mahdollista, että tällaisilla tyhjillä lupauksilla voitetaan vaaleja?

– Onko kyse poliittisesta osaamattomuudesta vai häikäilemättömyydestä? Perussuomalaiset ei harrastanut eikä harrasta tällaista politiikkaa, vaikka meitä tavataan haukkua populisteiksi. Itse panisin koko populistinimityksen jakelun uusiksi. Kyllä meillä on populistihallitus pahimmasta päästä, Purra sanoo.

Rajat vuotavat ja hallitus moraaliposeeraa

Maahanmuuttoon Purra enteili syksylle vaikeita aikoja. Hallitus on jo nyt ollut erimielinen turvapaikanhakijoiden siirtoihin ja jatkuvalla syötöllä Eurooppaan saapuviin siirtolaisiin liittyvissä kysymyksissä. Myöskään isis-äitien ongelma ei ole ratkennut.

– Sisäministeri Ohisalo (vihr) haluaa taakanjakoa ja solidaarisuutta. Hän ei tule onnistumaan, mutta moraalipisteitä vihreät keräävät ja siinä samalla Suomi ottaa vastaan kaiken, mitä vaaditaan. Käyty keskustelu 5+8 turvapaikanhakijan pelastamisesta on absurdi, monessakin mielessä. Mutta rajat vuotavat koko ajan, Purra toteaa.

– Isis-äitien suhteen olen koko ajan ollut sitä mieltä, että yhtenä kauniina päivänä he ovat lapsineen Suomessa. Hallitus on luvannut, että ei hae näitä Suomeen, mutta tiedän, että muitakin vaihtoehtoja on. Sitten henkilöt hukkuvat byrokratiaan, euroihin – apua, terapiaa, palvelua, aktivointia, ymmärrystä, suomalaisen veronmaksajan kustantamana, Purra arvelee.

– Päänkatkomisideologiaa kannattavat naiset lapsineen ovat merkittävä turvallisuusuhka. Hallitus on kiinnostuneempi näiden rikollisten ihmisoikeuksista kuin suomalaisten turvallisuudesta. Siinä se ei eroa merkittävästä eroa edellisestä hallituksesta. Perussuomalaisia tarvitaan enemmän kuin koskaan, Purra sanoo.

Suomen Uutiset