Ongelmalähiöiden vihaiset naiset saattavat äänekkäällä esiintulollaan ratkaista Ruotsin vaalit. He ovat pettyneitä politiitikkojen saamattomuuteen ja maalaavat nyt sysimustan kuvan elämästä maahanmuuttajavaltaisilla asuinalueilla.

– Kunnia on täällä suurempi kuin kuolema, islamistit kontrolloivat katuja ja vetävät lapsetkin mukaansa, sanoo uskonnollisiin ääriliikkeisiin kriittisesti suhtautuva aktivisti Zeliha Dagli Aftonbladetin haastattelussa.

Hän kokee, että maahanmuuttajanaiset ovat antaneet periksi, tyytyvät kohtaloonsa ja käyttäytyvät kuin entisissä kotimaissaan. Hänen mielestään lähiöiden naiset elävät pikemminkin uskonnollisessa diktatuurissa kuin vapaassa ja kansanvaltaisessa Ruotsissa.

– Ruotsin lait eivät ole voimassa maahanmuuttajien keskuudessa. Eri maista on tullut järjestäytyneitä tahoja, jotka kasvattavat valtaansa täällä. He estävät naisia osallistumasta ja olemasta osa ruotsalaista yhteiskuntaa, hän sanoo.

Zeliha Daglin mukaan islamistiset ja uskonnolliset tahot kontrolloivat Tenstan, Rinkebyn, Kistan, Husbyn ja Akallan kauppoja, kokoontumistiloja ja kellarimoskeijoita. Tytöt erotetaan pojista omiin harrastuksiinsa ja naiset eivät saa tehdä ilmoitusta poliisille, jos joutuvat miehensä pahoinpitelemäksi:

– Ruotsalaisilla ei ole aavistustakaan siitä, kuinka suuri vaikutusvalta poliittisella islamilla on maahanmuuttajavaltaisilla asuinalueilla. Ennen väki yritettiin saadaan mukaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan mutta ne ajat ovat nyt ollutta ja mennyttä.

Suomen Uutiset

Tagit