Helsingin poliisi mainostaa Twitterissä Suomen Punaisen Ristin kampanjoimaa Rasismin vastaista viikkoa ja inttää kansalaisten kanssa siitä, onko poliisin tehtävä lähteä mukaan tällaiseen toimintaan.

– Näin voit puuttua rasismiin: Uhkaavassa tilanteessa soita 112. Hae tukea muilta silminnäkijöiltä ja puuttukaa yhdessä tilanteeseen. Mikäli rasistinen puhe sisältää virheellistä tietoa, lyö faktat pöytään, Helsingin poliisi twiittaa ja linkittää seuraajat SPR:n sivuille.

– Oletteko te nyt ihan tosissanne? Tämä ei ole mikään läppä eikä tilinne ole kaapattu tms? tiedustelee perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä.

– Rasismiin liittyy useita rikoksia ja rikosten ennaltaehkäisy on keskeinen osa poliisin toimintaa. Millä tavalla rasismin vastustaminen on mielestänne läppä? poliisi vastaa.

Hätänumeroon tarpeeksi aiheettomia soittoja

Mäkelä tiedustelee omassa twiitissään, eikö Helsingin poliisin mielestä hätänumeroon soiteta tarpeeksi aiheettomia soittoja.

– Ihan viranomaisvoimin haluatte usuttaa lisää pilareita?

Poliisi vastaa Mäkelän twiittiin SPR:n sivuilta löytyvällä tekstillä: ”Onko banaani hyvää?”, sylkäisi suustaan olutmäyräkoiraa kantanut mies kohdatessaan äidin ja tämän Afrikasta adoptoidun 1-vuotiaan. Äidin tiukattua mieheltä, mitä tämä tulikaan sanoneeksi, meni jupisija hiljaiseksi ja kielsi puheensa. Miten sinä olisit toiminut vastaavassa tilanteessa?

Valikoidut asiantuntijat asialla

Kuka käyttää konkreettisesti tällä hetkellä Helsingin poliisin tiliä, Mäkelä puolestaan kysyy.

– Helsingin poliisin Twitter-tiliä päivittää johtokeskus, poliisilaitoksen viestintä ja valikoidut asiantuntijamme poliisilaitokselta.

Tässä kohtaa muut twiittajat alkavat jo hymähdellä ”asiantuntijatiimille” ja ihmetellä, eikö poliisilla ja hätäkeskuksella todellakaan ole tärkeämpää tekemistä.

SUOMEN UUTISET