Helsingin Perussuomalaiset Nuoret vaatii koiraveron poistamista. Koiravero on kunnan määrittelemä maksu viisi kuukautta täyttäneille koirille. Koiraveron periminen on kunnille vapaaehtoista, mikä on johtanut siihen, että lähes kaikki kunnat ovat luopuneet siitä kokonaan.

”Muinaisjäänne, josta tulisi luopua”

Koiraveroa peritään Suomen kunnista enää vain Helsingissä ja Tampereella. Helsingissä peritään suurinta lain sallimaa koiraveroa, joka on suuruudeltaan 50 euroa vuodessa.

– Koiravero on muinaisjäänne, josta Helsingin tulisi vihdoin luopua. Täysin toimimaton, omaan ilmoitukseen perustuva vero turhauttaa kansalaisia ja rapauttaa veronmaksumoraalia, kun arviolta vain noin kolmannes helsinkiläisistä koiranomistajista maksaa veroa ja koiraveroa maksavien määrä vähenee jatkuvasti. Kaikkiaan koirarekisterin ylläpito ja laskutusjärjestelmä aiheuttavat paljon hyötyään enemmän byrokratiaa ja kustannuksia, kertoo Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva.

Aiheuttaa enemmän kustannuksia kuin tuottaa

Helsingin PS-Nuoret pitää koiraveroa jo lähtökohtaisesti hölmönä, koska muidenkaan lemmikkieläinten omistamisesta ei peritä veroa.

– Veron, joka aiheuttaa enemmän kustannuksia kuin tuottaa, kerääminen ei ole fiskaalisesti perusteltua. Tällaisen aikansa eläneen veron kerääminen ei myöskään lisää Helsingin houkuttelevuutta asuinkuntana naapurikaupunkeihin verrattuna koiranomistajien silmissä. En näe pätkääkään järkeä koiranomistajien verottamisessa pelkästä verottamisen ilosta, toteaa Helsingin PS-Nuorten sihteeri Nuutti Hyttinen.

Perussuomalaisten varavaltuutettu Mari Rantanen on tehnyt valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan koiraveron poistamista. Helsingin Perussuomalaiset Nuoret toivoo, että Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyy valtuustoaloitteen ja siirtää koiraveron historian roskakoriin

SUOMEN UUTISET