Black Axe -rikollisjärjestö perustaa toimensa pelotteluun ja uhkailuun, salakuljetuksen ja huumekaupan ohella. Ruotsin tulli on saanut haltuunsa kymmeniä murhavideoita, joita voodoolla uhoava järjestö levittää kuriiriensa ja kilpailijoidensa keskuuteen. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Black Axe on lähtöisin Nigeriasta, mutta se on laajentunut voimakkaasti ja on tänään läsnä lähes jokaisessa Euroopan maassa. Göteborgin käräjäoikeudessa on nyt nostettu syyte 15 rikollisjärjestöön tavalla tai toisella liittyvää henkilöä vastaan. Black Axen epäillään salakuljettaneen Hollannista Ruotsiin heroiinia ja kokaiinia 100 miljoonan kruunun (9,6 miljoonaa euroa) arvosta. Oikeudenkäynnin arvellaan jatkuvan vuoden 2020 toukokuuhun asti.

Järjettömiä raakuuksia

Tullin tutkijoita kohtasi järkytys, kun he tutkivat kahden syytetyn takavarikoituja puhelimia. Puhelinten sisältämillä videoilla näkyi muun muassa maassa makaavia ihmisiä, joita paloiteltiin machetella. Seuraavassa rainassa säkistä poimitaan irtopää ja sitä esitellään kameralle. Ja vielä eräässä otoksessa nainen ja pieni lapsi surmataan automaattiaseen sarjatulella.

– Tanskalaiset rikostutkijat ovat hekin saaneet haltuunsa puhelimia, jotka sisältävät teloitusvideoita. Surmatut henkilöt ovat viranomaisten arvelun mukaan huumekuriireita. Saman tyyppistä aineistoa on takavarikoitu myös Italiassa, kertoo syyttäjä Anna Svedin Aftonbladetissa.

Uhreista tai murhaajista ei tietoa

– On epäilyjä siitä, että materiaalia käytetään pelottelutarkoituksiin. Huumekuriirit saadaan väkivaltaan vihjaamalla toimimaan rikollisorganisaation haluamalla tavalla, Svedin valaisee.

Toisen syyttäjän esittämän teorian mukaan teloitusvideoita lähetellään ympäriinsä ketjukirjeiden tapaan. Näin väkivallan sanoma toimisi vstaavalla periaatteella kuin ISIS-terroristijärjestön levittämät länsimaisten uhrien teloitusvideot.

Black Axen videot on luultavimmin kuvattu Afrikassa. Tekijöitä tai uhreja on Euroopasta käsin lähes mahdotonta selvittää, eikä Ruotsissa ole meneillään tähän liittyvää tutkintaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit