Laura Huhtasaari korosti uudenvuodenpuheessaan, ettei orastava taloutemme kasvu kestä tässä vaiheessa laajoja lakkoaaltoja. Hän vetosi ay-liikkeeseen, että se pidättäytyisi poliittista lakoista ennen presidentinvaaleja.

– Meidän on yhdessä vaalittava orastavaa taloutemme kasvua ja työllisyytemme kohentumista. Tämä positiivinen kehitys ei kestä laajoja lakkoaaltoja. Presidentin on tehtävä oman osansa, jotta talouskasvu voi jatkua häriöittä, Huhtasaari painotti.

Hän muistutti, että Sipilän hallitus lupasi kilpailukykysopimuksen yhteydessä, ettei lisäleikkauksia työttömyysturvaan tehdä.

– Samoin luvattiin, että työelämään liittyvät asiat sovitaan kolmikantaisesti. Ammattiyhdistysliikkeen mukaan hallitus on pettänyt lupauksensa, samalla nöyryytetään työttömiä.

– Vetoan nyt ammattiyhdistysliikkeeseen, ettei mahdollisia poliittisia lakkoja aloiteta ainakaan ennen presidentinvaaleja. Presidenttinä kutsun kaikki osapuolet välittömästi Mäntyniemeen. Haetaan ja vahvistetaan siellä yhteiset työmarkkinoiden pelisäännöt tuleville vuosille.

SUOMEN UUTISET