Laittomien siirtolaisten virta on kääntynyt kohti Irlantia, kun brittiparlamentti hyväksyi turvapaikanhakijoiden lennättämisen Ruandaan. Laiton maahanmuutto ja siihen liittyvät ongelmat ovatkin saaneet Irlannissa aikaan protestien aallon. Maahanmuuton lisäksi syynä mielenosoituksiin ovat sosiaalinen epätasa-arvo sekä talouskriisi.

Levottomuudet leimahtivat viime vuoden marraskuussa, kun koditon keski-ikäinen algerialaistaustainen mies puukotti naista ja kolmea pikkulasta koulun ulkopuolella Dublinissa.

Oikeat ja väärät tiedot puukotuksesta levisivät salamannopeasti sosiaalisessa mediassa ja maahanmuuton vastaiset levottomuudet eskaloituivat illan mittaan ympäri kaupunkia. Osa protestoijista sytytti autoja tuleen, heitteli kiviä sekä pulloja ja rikkoi kauppojen ikkunoita.

Mielenosoitukset jatkuvat

Ympäri maata on sittemmin ollut sadoittain mielenosoituksia, joissa kansalaiset vaativat hallitusta lopettamaan ”avoimien rajojen globalistisen agendan”.

Kyse on pohjimmiltaan siitä, että maahanmuuttajien tarpeet tunnutaan laitettavan kansalaisten oikeutettujen tarpeiden edelle.

Näin tapahtuu maassa, jossa väki joutuu taistelemaan päivittäisen leipänsä eteen, eikä pysty vuokraamaan tai ostamaan kattoa päänsä päälle. Ja kodittomien määrä kasvaa kauhistuttavaa vauhtia.

Ruanda-sopimus käänsi siirtolaisvirran

Taustalla ovat myös brittihallituksen aikeet ja parlamentin päätös siirtää turvapaikanhakijat Ruandaan odottamaan asiansa käsittelyä.

Laittomilla maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoilla ei pian ole enää Isoon-Britanniaan asiaa ja se on kääntänyt virran kohti Irlantia. Maahan saapuu Pohjois-Irlannin maarajan kautta jo 80 prosenttia kaikista turvapaikanhakijoista.

Mielenosoitukset ovat olleet medialle vaikea pala ja kansalaisten tuntojen sijasta syitä on etsitty muun muassa äärioikeiston noususta. Britannian hallitus on puolestaan ohjeistanut Irlantia neuvottelemaan oman Ruanda-sopimuksen ongelman ratkaisemiseksi.

SUOMEN UUTISET