Amerikoissa kipuillaan vastaavien maahanmuuttopaineiden kanssa kuin Euroopassakin. Pahin tulevaisuuden uhkakuva löytyy Euroopasta, jossa vuonna 2015 avattiin rajat kaikkien saapastella sisään. New York Postin kolumnistia suivaannuttaa sekin, että Yhdysvaltoihin näyttäisi olevan helpompi tulla laittomasti kuin laillisesti.

New York Postin julkaisemassa melko poleemisessa mielipidekirjoituksessa konservatiivisen laidan poliittinen kommentaattori Douglas Murray ottaa aluksi esille sen, kuinka vaikeata Amerikkaan on tulla ja asettautua maahan laillisesti.

Monet poliitikoista ovat syystä tai toisesta maahan laittomasti saapuvien puolella. Amerikka jatkaa köyhtymistään salliessaan ”inhimillisen surkeuden” tulvia yli rajojen.

Näin on, koska Yhdysvaltain harjoittama maahanmuuttopolitiikka on täysin livennyt poliitikkojen käsistä. Ainoat tilanteesta hyötyjät ovat Meksikon sekä Etelä-Amerikan huumekartellit. Yhdysvaltojen ja Meksikon välit ovat nekin tulehtuneet.

”Mikä olisi voinut mennä pieleen”

Well, sitten Murray nostaa framille varoittavan esimerkin. Se tulee kuinka ollakaan Ruotsista, maasta, joka avasi rajansa jokaisen tulla.

Kirjoittajan mukaan pian kansankotoon saapuivat ”partaiset miehet, jotka väittivät olevansa lapsipakolaisia ja heidät ohjattiin lapsia pullisteleviin luokkahuoneisiin”.

– Mikä olisi voinut mennä pieleen, kun sallitaan aikuisten, vaarallisista maista lähtöisin olevien miesten viettävän päivät pitkät teini-ikäisten seurassa? Murray kysyy.

Moraaliposeeraus ja hyvesignalointi yhdistävät

Seuraavaksi Murray valistaa lukijoita Ruotsia piinaavasta jengirikollisuudesta ja pommiräjäytysten aallosta. Jopa Ruotsin oman median ”oli viimein kerrottava niistä”.

– Näin ovat näreet, koska Ruotsi on muuttunut vain muutamassa vuodessa rauhan paratiisista paikaksi, jossa pommit räjähtelevät toiseksi eniten kaikista sotaa käymättömistä maista, hän kauhistelee.

– Enemmän pommi-iskuja on vain omassa naapurimaassamme Meksikossa, Murray täsmentää.

Yhdysvaltain ja Ruotsin tilanteessa on mielipidekirjoittajan mukaan yhteistä se, että poliitikot eivät ole vaivautuneet valvomaan lain kirjaimen noudattamista maiden rajoilla. He eivät ole halunneet katsoa totuutta silmiin ”esittäessään myötätuntoista ja ystävällistä”.

Minkä taakseen jättää

Murrayn esimerkki on jälleen Ruotsista ja hänen nimensä on Louise Meijer. Kyseinen moderaattipoliitikko oli kahvoissa pakolaisivyöryn vuonna 2015, kun Ruotsiin tultiin ovista ja ikkunoista.

– Massamuutto on johtanut lukuisiin vakaviin ongelmiin, Meijer sanoo nyt:

– Järjestäytynyt rikollisuus, toimeentulon puutteellisuus, kunniakulttuuri, separatismi ja islamismi, tämä luettelee.

Murrayn mukaan sen edestään löytää, minkä taakseen jättää. Ensin se konkretisoituu kaikille muille.

– Ja seuraavaksi vain sinulle.

SUOMEN UUTISET