Yhdysvaltain etelärajalla vallitsee kaaos, joka olisi ratkaistavissa Donald Trumpin keinoilla. Siitä huolimatta valtamedia vaikenee Trumpin politiikasta ja keskittyy uutisoimaan häntä vastaan nostetuista oikeusjutuista. Suurin osa uutiskanavista on jättänyt täysin huomiotta eilisen tapauksen, jossa laittomat maahanpyrkijät rynnäköivät piikkilangan ja rynnäkkökiväärimiesten läpi.

Yhdysvaltain etelärajalla El Pasossa nähtiin vaarallinen tilanne, kun sadat raja-aidalle kokoontuneet laittomat maahanpyrkijät lähtivät rynnäköimään rajaesteiden läpi. New York Post -lehden toimittajan mukaan siirtolaiset raivostuivat nähdessään Texasin kansalliskaartin palauttavan laittomasti Yhdysvaltoihin pyrkineitä henkilöitä takaisin Meksikoon.

Raivostuneet maahanpyrkijät ryhtyivät repimään alas rajalla olevaa, leikkaavalla piikkilangalla vahvistettua aitaa. He onnistuivat nopeasti saamaan raja-aitaan aukon ja lähtivät rynnistämään sen läpi, vaikka aukon tukkeena seisoi rivistö Texasin kansalliskaartin reserviläisiä, joilla oli rynnäkkökiväärit aseinaan.

Siirtolaiset jyräsivät massalla

Ilmeisesti maahantunkeutujat luottivat siihen, että kansalliskaartilaiset eivät käyttäisi aseitaan. Yli sata laitonsa siirtolaista onnistui tunkeutumaan aukon läpi.

Laittomat maahantunkeutujat pysäytettiin kuitenkin raja-aidan takana olevan varsinaisen rajamuurin kohdalla. Tällä kertaa rynnäköitsijät saatiin ilmeisesti palautettua Meksikoon.

Tässä kohdassa Texasin rajalla on useita peräkkäisiä rajaesteitä. Suomen suunnittelemaa raja-aitaa muistuttava aita ei riittänyt hidastamaan tulijoiden rynnäkköä kuin hetkeksi, vaikka se oli vahvistettu leikkaavalla Nato-piikkilangalla. Rynnäkkö saatiin pysähtymään vastaa useita metrejä korkean metallimuurin edessä.

Rajavartijat ovat luonnollisesti huolissaan siitä, että he jäävät rynnäköivien ihmismassojen jalkoihin, koska heillä on miesalivoima, vaikka heillä on tukenaan Texasin osavaltion poliiseja ja kansalliskaartilaisia. Tällä kertaa kansalliskaartin reserviläisistä koostuneella joukolla eivät keinot riittäneet ison joukon pysäyttämiseksi.

Valtamedia vaikenee

Fox Newsin juontajat kertovat, että maan muut uutiskanavat eivät yhtä lukuunottamatta ole pukahtaneetkaan rajalla tapahtuneesta rynnäköstä, vaikka kyseessä on selvästi ”päivän viraalivideo”.

Presidenttiehdokas Donald Trumpin oikeusjutuista sen sijaan on uutisoitu vaikka kuinka paljon, ja kaikki kielteisestä näkökulmasta, sanoo Fox Newsin kommentaattori Joe Concha. Mutta rajalla vallitsevasta kaaoksesta vaietaan, vaikka se olisi nimenomaan Trumpin ehdottamilla keinoilla ratkaistavissa.

SUOMEN UUTISET