Kansanedustaja Ano Turtiainen (ps.) pahoittelee Twitter-kuvavalintaansa. Useat mediat ovat tänään uutisoineet Turtiaisen Twitterissä jakamasta, alatyyliseksi arvioidusta kuvasta. Kuva esitti Yhdysvalloissa pidätyksen jälkeen kuollutta George Floydia, jonka kasvot oli kuvakäsitelty vaaleanpunaiseksi. Kuvassa luki teksti: ”Pink Floyd”.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps.) kommentoi tapausta IS:lle:

– Tuo ei edusta mitenkään meidän ryhmämme linjaa. Eikä ole sopivaa postata tuollaista alatyylistä materiaalia. On aivan selvä tapaus, ettei tällainen ole hyväksyttävää.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi MTV:lle, että hänellä oli vaikeuksia ymmärtää, mitä Turtiainen yritti sanoa kuvan saatetekstissä.

– Kuva itsessään oli alatyylinen ja erittäin paheksuttava, siinä tehtiin pilkkaa kuolleella ihmisellä, Halla-aho toteaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsittelee asiaa huomisessa ryhmäkokouksessaan.


Päivitys 4.6.2020:

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps.) viestitti ryhmäkokouksen jälkeen Turtiaisen erottamisesta eduskuntaryhmässä. ”Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on erottanut Ano Turtiaisen toistuvasti sopimattoman somekäytöksen vuoksi.”, Tavio kirjoitti.

Tavio kirjoitti lisäksi, että Turtiainen voi vuodenvaihteen jälkeen hakea uudelleen ryhmän jäsenyyttä. ”Turtiainen voi pyrkiä takaisin ryhmän jäseneksi vuodenvaihteen jälkeen, jos ryhmä tuolloin arvioi, että hänen käytöksensä on pysyvästi korjaantunut.”


SUOMEN UUTISET