

LEHTIKUVA
Itävalta rajoittaa maahantuloa – suuri osa jatkaa matkaa Pohjoismaihin
Itävallan liittokansleri Werner Faymann ei jaksa uskoa EU-maiden turvapaikanhakijoiden taakanjakosopimukseen. Faymann ilmoitti, että Itävalta sallii maahan tulevan 37 500 turvapaikanhakijaa vuodessa. Suurin osa maahantulleista jatkaa matkaansa kuitenkin kohti Saksaa, Hollantia ja Pohjoismaita.
Itävalta oli yksi Unkarin kärkkäimmistä kritisoijista, kun Unkari aidoitti Serbian vastaisen rajansa. Itävallan rajatarkastukset kohdistuvat nyt Slovenian ja Italian vastaisille rajoille.
Päivittäisen kiintiön täytyttyä Itävalta aikoo käännyttää Dublin-menettelyn mukaisesti maahan tulevat turvapaikanhakijat näillä rajoilla.
Viime vuonna Itävallan kautta kulki yli miljoona turvapaikanhakijaa. Läpikulkukin osoittautui Itävallalle kovaksi haasteeksi. Faymann puolusteli rajakäännytyksiä valitellen.
– Tämä on ratkaisu, jota kukaan meistä ei toivonut, mutta meidän täytyy katsoa totuutta silmiin, hän sanoi.
Makedonian ja Kreikan raja polttopisteenä
Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurzin mielestä Makedonian tulee olla valmis sulkemaan kokonaan Kreikan vastainen raja.
Myös Unkari, Puola, Tšekin tasavalta ja Slovakia ovat vaatineet Kreikan pohjoisrajoille sulkua eräänlaisena varasuunnitelmana. Maiden johtajat tapasivat Makedonian ja Bulgarian johtajat keskustellaakseen asiasta. Myös Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras oli kutsuttu neuvotteluihin, mutta hän jätti menemättä tapaamiseen.
Bulgarian mukaan maan etelärajan sulkeminen vain siirtää turvapaikanhakijat käyttämään toista reittiä.
Unkari: Raja-aidat ovat suojanneet maata
Unkarin pääministeri Viktor Orbánin mukaan EU tarvitsee toisen ”puolustuslinjan” turvapaikanhakijoiden varalta, jos Kreikan ja Turkin raja vuotaa. Hänen mukaansa tällä hetkellä Eurooppa vuotaa etelästä.
Orbánin mukaan Unkarin pystyttämät raja-aidat ovat suojanneet maata, sekä torjuneet terrori-iskut.
Keski-Euroopan maiden asenteet pakolaiskriisin keskellä asettavat paineita Saksan liittokansleri Angela Merkelille, joka yrittää saada neuvotteluteitse ratkaisua Turkin kanssa. Merkelin ajatuksena on, että ihmisvirta Turkista Kreikkaan vähenisi. Keski-Euroopan maat pelkäävät, että kelien parantuessa keväällä Egeanmerellä on jälleen ruuhkaa.
Henri Myllyniemi
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS-Nuoret: Suomi on Pohjolan heikoin lenkki – miksi, ministeri Orpo?

Turvapaikanhakijoita ei palauteta Unkariin – Tavio: ”Suomi ottaa mallioppilaana ylimääräiset siirtolaiset”

Halla-aho ja sisäministeriö eri mieltä – kumman luvut ovat oikein?

Suomi somalialaisten ja irakilaisten ykköskohde – todennäköisintä saada oleskelulupa

Halla-ahon arvio: 70 prosenttia hakijoista saa turvapaikan Suomesta – ”Ei pystytä palauttamaan, jos eivät halua lähteä”

Halla-aho: Vetovoimatekijät pois – rajavalvonta palautettava EU:n sisärajoille

Halla-aho: ”Kiristykset pikaisesti käyttöön – ennen kuin perheenyhdistämisruletti lähtee pyörimään”

EU:n sisäiset siirrot eivät toimi – suuri osa jäsenmaista ei halua ottaa turvapaikanhakijoita

Eerola ja Immonen: Suomen perheenyhdistämiskäytännöt jäämässä ylivoimaisesti löyhimmiksi – direktiiviä sovellettava täysimääräisesti
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää