Malmön poliisi on ryhtynyt toimeen lopettaakseen jengiampumiset. Alku kangertelee, sillä ”sluta skjut”-kampanjaan mukaan kutsuttu jengirikollinen sai syytteet törkeistä huume- ja aserikoksista. Miehen mielestä poliisi ahdistelee ja hän teki virkavallan toimista ilmoituksen oikeusturva-asiamielle.

-Olen jatkuvan vainon uhri. En voi mennä ulos ulos perheen tai kavereiden kanssa saatikka töihin ilman, että poliisi pysäyttäisi autoani, mies kirjoittaa oikeusturva-asiamiehelle. Hän ihmettelee SVT:n mukaan myös sitä, pitääkö poliisin tutkia aina kahvilareissun yhteydessä hänen sukkansa ja kalsarinsa.

Panssariauto ja luodinkestävät liivit

Mies on toki tietoinen siitä, että häntä on seurattu epäiltynä törkeistä rikoksista. Jengipomoa piinanneet poliisit huomauttavat, että kyseinen 30-vuotias mies käyttää luodinkestäviä liivejä, ajaa panssaroidulla autolla ja tapailee muita tunnettuja jengirikollisia. Poliisin mielestä kyseiset seikat antavat viitteitä henkilön toimenkuvasta.

Poliisi pysäytti miehen syksyllä 14 kertaa ja hänen oikeudenkäyntinsä alkaa kesäkuussa. Malmön vt apulaispoliisipäällikkö Anders Wibergin mukaan kyseisen henkilön tarkkailu on ollut perusteltua. Hän ei halua mennä yksityiskohtiin, koska asia on vielä oikeusturva-asiamiehen käsittelyssä. Kyse ei kuitenkaan ole yksinomaan ampumisten lopettamiseen tähtäävästä operaatiosta.

Oikeusturva-asiamiehen päätöksen aikataulusta ei ole tietoa.

SUOMEN UUTISET

SUOMEN UUTISET