Jengirikolliset muuttavat pois omilta reviireiltään ongelmalähiöistä, koska siellä asuminen on aivan liian vaarallista. Se voi käydä hengen ja terveyden päälle. Tuliaisina uusille asuinsijoilleen rikolliset tuovat perinteisen väkivallan.

Göteborgin hienostoalueilla Askimissa ja Hovåsissa asuvat uusrikkaat, aateliset sekä urheilulla mammonansa tehneet. Muiden normirikkaiden lisäksi. Automaattiaseiden ja räjähdysten äänet ovat olleet tuiki tuntemattomia. Viime torstaihin asti.

Askimissa ammuttiin ja uhrit olivat kaksi parikymppistä miestä. Toinen heistä haavoittui vakavasti. Kumpikin ovat tiettävästi mukana G-Falangen-rikollisjengissä. Jengin kotipaikka on Västra Frölundan ongelmalähiö.

Rikolliset eivät uskalla asua ongelmalähiöissä

Poliisin mielestä on huomiota herättävää, että ammuskelut ovat leviämässä ongelmalähiöstä koko kaupungin alueelle. Sinnekin, missä tähän asti on voitu elää turvallisesti omassa kuplassa.

– Olemme havainneet rikollispiireissä kuplintaa ympäri kaupunkia. Epäilimme jotakin tällaista tapahtuvaksi ja olemme tehneet kaikkemme sen estämiseksi, sanoo Göteborgin lähipoliisin päällikkö Christian Nylén Expressenissä.

– On olemassa selvä suuntaus, että näihin ryhmiin (rikollisjengit) kuuluvat henkilöt liikkuvat yhä enemmän perinteisten maantieteellisten läänitystensä ulkopuolella. He eivät enää uskalla asua ongelmalähiöissä henkeen ja terveyteen liittyvän riskin takia.

SUOMEN UUTISET