Lauantai-iltana Tukholman Farstassa rynnäkkökiväärin luotisateeseen joutunut 45-vuotias mies on kuollut sairaalassa, ilmoitti Tukholman poliisi maanantaina aamulla. Mies on ulkomaan kansalainen, eikä hänen omaisiaan ole vielä tavoitettu.

Poliisi uskoo hänen olleen sivullinen, muttei ole vielä vahvistanut asiaa. Lauantai-illan joukkoampumisessa Farstassa kuoli myös 15-vuotias poika, saman ikäinen poika haavoittui, kuten myös 65-vuotias nainen.

Poliisi pidätti jo lauantai-iltana takaa-ajon jälkeen kaksi noin 20-vuotiasta miestä. Heitä syytetään nyt kahdesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä. Tekopaikalta löytyi tiettävästi 21 hylsyä ja sisäministeri onkin puhunut joukkoampumisesta ”kotimaisena terrorismina”.

Tähän on tultu

Paikalliset asukkaat Farstassa ovat ottaneet murhat ihonsa alle, eikä turtumisesta jatkuvaan ammuskeluun ja tappamiseen näy enää missään. Myös esteet suoralle puheelle ovat kaatumassa ja pikkuhiljaa asioista aletaan puhua niiden oikeilla nimillä.

– En todellakaan odottanut tällaista, Mutta kun he elävät siinä helvetin yhteiskunnassa ja heillä on paskat esikuvat, tilitti ammuskelussa surmansa saaneen pojan entinen opettaja järkyttyneenä Dagens Nyheterissä.

– Väki on vihaista, koska kaikki tapahtui päivällä, kun niin monet olivat liikkeellä ja nuori ihminen on kuollut, melkein lapsi vielä, suri kriisituessa työskentelevä paikallinen sunnuntaina.

– Niin kauan kuin he (rikollisjengit) rekrytoivat kolme jäsentä päivässä, tuhat vuodessa, ei Ruotsin poliisi pysty estämään tällaisia tapahtumia, toteaa puolestaan poliisiylijohtaja Anders Thornberg.

SUOMEN UUTISET