Puoluetyömies Matti Putkonen kurmootti Tuumaustunnilla demareita ja vihreitä, jotka käyttävät perustuslakia uutena ”sisäpolitiikan Moskovan korttina”.

– Kulunut viikko on osoittanut konkreettisesti, että perustuslaista on tullut uusi sisäpolitiikan Moskovan kortti. Jokainen hallituksen laki tai rakenneuudistus kohtaa demareilta ja vihreiltä välittömän tyrmäyksen perustuslain vastaisena. Osa oikeusoppineista on lähtenyt valitettavasti tähän kuoroon mukaan. Ei ole kysymys laillisuudesta vaan siitä, että poliittinen linja ei miellytä, Putkonen kiteytti.

Hän muistutti, että politiikassa on ei pidä kätkeytyä perustuslain taakse piiloon, vaan oma mielipide on uskallettava sanoa.

– Tästä hyvänä esimerkkinä on hallituksen esitys, ettei laittomasti maahan jääneille annetta rahaa vaan käännytetään mahdollisimman nopeasti maasta. On poliittista epärehellisyyttä, kun demarit eivät uskalla reilusti kertoa olevansa valmiit leikkaamaan duunareitten ja muiden veronmaksajien etuuksia rahoittaakseen laittomien sosiaaliturvan. Mennään taas perustuslain taakse piiloon.


Tuumaustunti, 59 min 11 sek.

SUOMEN UUTISET