Helsingin Kalasataman kautta työmatkansa tekevä mies on kiinnittänyt huomiota alueella olevan aidan seinäkirjoitukseen, joka kehottaa tappamaan valkoihoiset ihmiset.

– Olen tällä viikolla ajellut työmatkalla Kalasataman kautta ja siellä on jo päiväkaupalla minua tervehtinyt ytimekäs seinäkirjoitus: KILL THE WHITE. Allekirjoitus on ilmeisesti kuninkaankruunu, kuvan Suomen Uutisiin lähettänyt mies sanoo ja arvelee kirjoitusta ”tervehdykseksi kantasuomalaisille”.

– Suomessa nostetaan aika helposti somekohu milloin mistäkin aiheesta, mutta tuskin kuitenkaan tästä. Valkoisia saa Suomessa pilkata ihan vapaasti – ja näköjään myös uhkailla.

Kalasataman alueella on Helsingin kaupungin kerrostaloja, joissa asuu myös maahanmuuttajia.

Poliisi etsii islaminvastaisten lappujen levittäjää

Poliisi ei tiettävästi ole aloittanut tutkintaa Kalasataman seinäkirjoituksesta, toisin kuin esimerkiksi Joensuussa, missä poliisi etsii ”islaminvastaisten lappujen” levittäjää. Lappuja on löytynyt tulostimen luota esimerkiksi yliopiston psykologian laitoksella, kertoo Itä-Suomen yliopistolehti Uljas.

– Toukokuussa ohjeistimme yliopiston turvallisuuspäällikköä ja poliisi myös kehottaa kansalaisia valppauteen. Poliisin omilla toimenpiteillä tekijää ei välttämättä löydetä. Tutkinnanjohtajana sitä mielellään sanoisi, että rosvot on saatu kiinni, mutta nyt ei ole saatu. Meillä on kyllä omat arvelut tekijästä, rikoskomisario Sami Joutjärvi sanoo lehden haastattelussa.

Tapaus on kirjattu rikosnimikkeellä ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan”. Poliisi etsii ”rasististen julisteiden” levittäjää myös Siilinjärvellä, missä julisteita on nähty Nilsiäntien varrella.

SUOMEN UUTISET