Vihreiden sekasortoinen tilanne ei ota laantuakseen. Syvään johtajuuskriisiin ajautunut puolue kuittasi tänään julkaistussa Ylen gallupissa jälleen yhden prosenttiyksikön kannatuslaskun. Kannatus on ropissut alas syyskuun 2017 huippulukemasta jo yli viiden prosenttiyksikön verran. Tuloksista on luettavissa myös yleinen poliittisen tilanteen epävarmuus.

Kauas on tultu niistä ajoista, jolloin vihreiden tuoretta puheenjohtajaa Touko Aaltoa moitittiin ”näkymättömäksi ja värittömäksi”. Sittemmin riehakoitunut Aalto on tällä hetkellä sairauslomalla, eikä auta, vaikka virkaatekevä puheenjohtajavaihdokki Maria Ohisalo jankuttaisi ties monennenko kerran, että ”nyt on puhuttava ilmastonmuutoksesta”.

Perussuomalaisten tilanne on tänään julkaistun gallupin lukujen valossa yllätyksetön, kannatus pysyttelee hieman alle kymmenen prosentin tuntumassa.

Puoluetyömies Matti Putkonen kuvaa vallitsevaa poliittista tilannetta sekasortoiseksi.

SDP on tehnyt lyhyessä ajassa galluppompun, ja on tässä mittauksessa suurin. Ero toisena tulevana kokoomukseen on 3,7 prosenttiyksikköä.

Duunareiden kurittaminen ja abortin vastustaminen eivät ole saaneet sinisiä kannatusnousuun, päinvastoin edellisen kuukauden luvuista sahautui kolmasosa pois. Toki on mainittava sekin, että tutkimuksen niin sanottu n-luku (=kantansa ilmoittaneiden määrä) on 1394, ja prosenttipuolueilla muutaman henkilön kannanvaihtelu merkitsee suuria heittoja.

Yhä harvempi ilmoittaa kantansa

Gallupin tarkemmista tiedoista selviää, että puoluekantansa ilmoittaa vain alle kuusi kymmenestä (57,7 %). Gallupin luettavuus heikkenee sitä mukaa, mitä useampi on epävarma kannastaan.

SUOMEN UUTISET