Ampumiset jatkuvat Ruotsissa kiihtyvän tahtiin ja nuorisorikollisuus jatkaa kasvuaan. Poliisi on nähnyt jopa alle 10-vuotiaiden lasten hylkäävän koulunkäynnin ja normielämän liittyäkseen rikollisjengeihin.

-Meillä on alle 18-vuotiaita rikollisia ja se on jo itsessään riittävän kamalaa. Tiedossamme on kuitenkin tapauksia, jossa epäilemme vieläkin nuorempien, aivan lasten varastoivan aseita ja kuljettavan niitä rikollisille, toteaa Sollentunan poliisipäällikkö Christoffer Bohman SVT:lle.

Rikollisjengit rekrytoivat lapsia

Bohman on työskennellyt poliisina 16 vuotta ja tuosta ajasta neljä vuotta ongelmalähiöistään surullisen kuuluisalla Järvan alueella Tukholmassa. Juuri tuolloin ampuma-aserikokset lisääntyivät voimakkaasti segregaatiosta kärsivissä lähiöissä. Nykyisellä asemapaikallaan poliisipäällikkö on havainnut yhä nuorempien lasten joutuvan mukaan rikoskierteeseen.

-Olemme nähneet jopa 8-vuotiaiden lasten jättävän normaalin arkielämän ja koulunkäynnin liittyäkseen rikollisjengien riveihin.

Sollentunassa tapahtui poliisin tilastojen mukaan vuonna 2020 yli 20 ammuskelua. Poliisi selvittää parhaillaan 9-vuotiaan pojan tapausta. Tämän epäillään välittäneen huumeita sekä toimineen muutenkin aktiivisesti rikollisverkostossa.

SUOMEN UUTISET