Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran mielestä Suomi on heräämässä aivan liian myöhään nuorison jengirikollisuuteen ja sen juurisyihin.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vahvisti MTV:n Uutisextrassa (4.9.), että Suomeen on syntynyt nuorten ”multietnisiä” katujengejä, joissa ”osalla on maahanmuuttajatausta”.

Ruotsissa jengiytyminen on ollut jo pitkään erityisesti maahanmuuttajanuorten suosiossa – ja Suomi näyttää seuraavan esimerkkiä löyhän ja avokätisen maahanmuuton seurauksena.

Maahanmuuttopolitiikan seurausta

MTV:n haastattelema (4.9.) rikoskomissariokin myöntää, että Suomi on nuorisojengirikollisuudessa ”Tanskan ja Ruotsin tiellä”.

– Surullisenkuuluisa kynnysilmiö maahanmuuton ongelmissa: Ennen ei ollut. Ei saa manata. Mutta NYT on. Kauheaa! Miten tämä saattoi tapahtua! perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi ulostuloja Facebookissa.

– Oikeasti ilmiö on kehittynyt suoraviivaisesti pitkän ajan maahanmuuttopolitiikan seurauksena. Erittäin aktiivisin päätöksin.

Lämmin suositus poliiisipomoille

Purran mielestä poliisi tarvitsee lisää resursseja, mutta myös suoraa puhetta ongelmista niiden oikeilla nimillä.

– Vaikka kannatankin poliisin kunnollista resurssointia ja voimakasta ilmiöön puuttumista, suosittelisin lämpimästi poliisipomoille, että he puhuisivat ongelmasta rohkeasti muulloinkin kuin juuri ennen budjettiriihtä.

SUOMEN UUTISET