Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on ollut jo pitkään huolissaan ulkomaalaistaustaisten kasvavasta ja raaistuvasta väkivallasta. Koponen vaatii hallitukselta tekoja ongelman ratkaisemiseksi ennen kuin on liian myöhäistä.

Helsingin päärautatieasemalla tapahtui maanantai-iltana henkirikos, jonka tekijäksi epäillään 16-vuotiasta maahanmuuttajataustaista poikaa. Poliisin mukaan kahdelle erilliselle porukalle oli tullut suukopua, joka äityi lopulta tappeluksi, jonka seurauksena 24-vuotias mies puukotettiin kuoliaaksi.

Puukotusta voidaan pitää jatkumona tapauksille, joissa henkirikoksesta tai sen yrityksestä epäillään alaikäistä.

– Enää ei ole kyse yksittäistapauksista. Osa nuorista turvautuu entistä herkemmin voimakkaaseen väkivaltaan. Usein nuorten hallusta löydetään myös jotakin kättä pidempää, kuten esimerkiksi puukkoja, astaloita tai muita teräaseita sekä pesäpallomailoja. On erittäin huolestuttavaa, että Suomeen on levinnyt kulttuuri, jossa nuoret kantavat teräaseita liikkuessaan ulkona, sanoo kansanedustaja Ari Koponen.

Maahanmuuttajataustainen nuoriso on alkanut jengiytyä

Rikoskomisario Jukka Larkion mukaan Helsingin puukotus on jatkumoa viime vuosien kehitykselle. Hänen mielestään erityisesti maahanmuuttajataustaisen keskuudessa teräaseen käyttökynnys on varsin matala verrattuna kantasuomalaisiin. Larkion mukaan on selvää, että nuoriso on alkanut jengiytymään.

– Silmiä ummistamalla ja toivomalla emme tätä suuntaa saa muuttumaan, vaan tarvitsemme johdonmukaisia tekoja suunnan kääntämiseksi, Koponen jatkaa.

”Emme tarvitse yhtään sosiaalituilla elävää puukkosankaria”

Hiljattain myös Helsingin poliisin rikostarkastaja Markku Heinikari kertoi, miten näitä ryhmiä eivät yhdistä liivit, vaan sama etninen tausta ja yhteinen kieli. Ulkomaalaistaustaisten rikollisryhmien osuus esimerkiksi huumekaupassa on viime vuosina selvästi kasvanut ainakin pääkaupunkiseudulla.

– Me emme tarvitse Suomeen yhtään sosiaalituilla elävää puukkosankaria tai huumekauppiasta kuluttamaan verovaroja niitä oikeasti tarvitsevilta suomalaisilta sekä tuomaan ihmisille turvattomuuden tunnetta, Koponen paaluttaa.

Suomen Uutiset