Kokoomus! Perussuomalaiset! Korona! Resurssit! Siinä olivat hallituksen mielestä syypäät maahanmuuton ongelmiin ja suomalaisten turvattomuudentunteisiin, joista keskusteltiin eduskunnan kyselytunnilla.

– Hiljaiseksi vetää, mitä tälle maalle on tapahtumassa, sanoi kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.) viitatessaan traagisiin tapahtumiin kuten jengiväkivaltaan.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) syytti perussuomalaisia siitä, että he antaisivat vääristyneen kuvan Suomessa asuvista maahanmuuttajista, eli että ”jokainen” maahanmuuttaja olisi yhteiskuntaan sopimaton ihminen. Sebastian Tynkkynen ojensi Sanna Marinia hyveposeeraamisesta tämän väittäessä jotakin niin älytöntä.

– Te nautitte hyveposeeraamisesta. Tässä salissa yksikään ei ole todennut, että kaikki maahanmuuttajataustaiset olisivat rikollisia. Te olette ainut, joka tämän mielikuvan on tässä salissa nostanut esille, Tynkkynen sanoi.

Myös sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) väisti kysymyksen maahanmuuttajien aiheuttamasta turvallisuusuhkasta puhumalla viranomaisresursseista ja syyttämällä kokoomusta.

– Voin pahoin, kun kuuntelen välttelevää puhettanne. Me puhumme maahanmuuttajien rikollisuudesta ja jengeistä. Te vastaatte koronalla ja kokoomuksella, totesi kansanedustaja Riikka Purra (ps.) Ohisalolle.

Suomi humppaa ideologialla – muut maat kiristävät maahanmuuttopolitiikkaa

Kyselytunnin jälkeen Riikka Purra osallistui studiohaastatteluun yhdessä Vilhelm Junnilan kanssa. He tuovat videohaastattelussa esiin huolensa maahanmuuton lisääntyneistä ongelmista, jotka konkretisoivat piikkeinä esimerkiksi seksuaalirikostilastoissa.

Katso täältä Purran ja Junnilan Jälki-istuntohaastattelu (juttu jatkuu videoikkunan alapuolella):

Youtube, 20 min 24. Maria Asunta haastattelee kansanedustaja Riikka Purraa ja kansanedustaja Vilhelm Junnilaa.

Keskustelussa sivutaan myös sisäministeriön uutta Sisäisen turvallisuuden selontekoa, jota jotkut perussuomalaiset ovat kutsuneet ”vihervasemmiston ideologiahumpaksi”. Selonteko on kiistämättä varsin suppea ja akuutteja ongelmia sivuuttava esitys verrattuna aiempaan, vuoden 2016 selontekoon.

Videohaastattelussa Junnila ja Purra erittelevät maahanmuuton ongelmia ja kertovat keinoista ratkaista niitä. He tuovat ilmi vakavan huolensa hallituksesta, joka ei kykene myöntämään sitä, että ovat olleet väärässä ongelmia hyssytellessään.

Riikka Purra kehottaakin pääministeri Sanna Marinia kilauttamaan Tanskan kollegalleen eli naispääministeri Mette Frederiksenille, joka myös on demari ja linjannut tavoitteekseen nolla turvapaikanhakijaa.

Myös Ruotsissa on tapahtunut historiallinen käänne, kun ruotsidemokraatit ovat mukana porvaripuolueiden tiukassa maahanmuuttoesityksessä. Ruotsin seuraava hallitus voi muodostua neljän oikeistopuolueen varaan.

SUOMEN UUTISET