Ruotsin jengiterrori herättää jo huolta etelänaapurissakin. – Ruotsin ongelmasta tulee Tanskan ongelma, jos sitä ei ratkaista, sanoo Tanskan ex-oikeusministeri SVT:n haastattelussa.

De Konservative -puolueen johtaja ja Tanskan entinen oikeusministeri Sören Pape Poulsen kuvailee mielellään, kuinka Ruotsia käytetään aseena tanskalaisessa poliittisessa keskustelussa.

Hän viittaa jokin aika sitten julkaistuun raporttiin, jossa todettiin Ruotsissa tehtävän eniten aseellisia surmia koko Euroopassa suhteessa väestöön.

– Näemme Ruotsin kaikkein kamalimpana esimerkkinä.

– En halua olla epäkohtelias mutta haluan kertoa rehellisesti, kuinka me asioista puhumme.

Kova linja tuo Tanskassa tulosta

Sören Pape Poulsen näkisi kernaasti, että Ruotsi seuraisi Tanskan esimerkkiä ja ottaisi kovat otteet käyttöön jengiterroria vastaan. Kuten tuplarangaistus jengirikoksista, sallitut vierailualueet ja anonyymit todistajat. Tanskassa jengiampumiset ovatkin poliisin mukaan vähentyneet selvästi vuodesta 2017 lähtien.

Entinen oikeusministeri on huolissaan siitä, että jengien väkivalta voi ulottua taas Tanskaan, nyt Juutinrauman sillan kautta.

– Jos sinulla on ruotsalaiset henkilöpaperit voit tuosta vain surauttaa Tanskaan. Tiedän, että tämä on hiukan ristiriitainen asia, mutta luulen monen tanskalaisen olevan tästä huolissaan. Jos meistä tulisi hiukan niin kuin Ruotsi, niin se olisi katastrofi.

SUOMEN UUTISET