

LEHTIKUVA
Tanska jälleen kiristämässä maahanmuuttopolitiikkaansa – Purra: Suomen seurattava Tanskaa
Tanska jatkaa edelleen turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkansa kiristämistä. Maan parlamentti, kansankäräjät, hyväksyi tänään torstaina lain, jonka nojalla turvapaikanhakijat voidaan lennättää EU-alueen ulkopuolisiin keskuksiin odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Perussuomalaisten Riikka Purra toivoo Suomen seuraavan pikaisesti Tanskan esimerkkiä.
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra on tyytyväinen Tanskan puolesta.
– Nolla turvapaikanhakijaa Tanskaan -esitys meni Tanskan parlamentissa eli kansankäräjillä läpi! Varsinaisia sopimuksia ei ole vielä tehty, mutta esimerkiksi Ruandasta puhutaan maana, johon turvapaikanhakija siirrettäisiin odottamaan päätöstä, Purra sanoo.
Alustavia neuvotteluja mahdollisesti jo käyty
Tanskan ulkoministeri kävi vaivihkaa Ruandassa huhtikuussa. Matkan ei ilmeisesti pitänyt tulla julkisuuteen, mutta se tuli kuitenkin, kun Ruandan presidentti sometti vierailusta.
Muita esillä olleita maita ovat esimerkiksi Egypti, Eritrea ja Etiopia.
– Alustavia neuvotteluja maiden kanssa on siis mahdollisesti jo käyty. Vaikka konkretia vielä puuttuu, on parlamentin hyväksyntä kuitenkin merkittävä askel eteenpäin Pohjoismaiden ylivoimaisesti järkevimmässä maahanmuuttopolitiikassa, Purra sanoo.
Suomen kiristettävä nopeasti
Purra huomauttaa, että Tanskan liikkumatila maahanmuuttopolitiikassa on paljon suurempi kuin esimerkiksi Suomella, koska se ei osallistu oikeus- ja sisäasiainneuvoston toimiin turvapaikka- tai maahanmuuttoasioissa. Tanskan maahanmuuttopolitiikkaa on käsitelty tarkemmin Purran Suomen Perustalle vuonna 2016 laatimassa raportissa Kansainvälinen pakolaisinstituutio ja valtioiden mahdollisuudet.
Tanskan tekemä päätös saattaa kuitenkin muodostua ongelmaksi Suomelle.
– Vaikka olen tyytyväinen Tanskan puolesta, on syytä ymmärtää realiteetit Suomen kannalta. Ihmiset, jotka tulevat pohjoiseen asti jättämään hakemuksensa, eivät jätä sitä maahan, joka lähettää ihmiset Afrikkaan. He jättävät hakemuksensa esimerkiksi Suomeen, jonne saa jäädä ilman positiivistakin päätöstä, Purra varoittaa.
– Suomen pitäisi olla nopea ja merkittävästi kiristää turvapaikkapolitiikkaansa Tanskan tapaan, Purra sanoo.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Tanskan kansankäräjät Etiopia Ruanda Egypti Eritrea Maahanmuuttopolitiikka Turvapaikkapolitiikka Riikka Purra Afrikka Tanska Suomen Perusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tanska haluaa siirtää vastaanottokeskukset Afrikkaan – tavoitteena nolla turvapaikanhakijaa

Tanskalainen kansanedustaja Mette Thiesen: ”Pakolaiset palautettava takaisin turvalliseen kotimaahansa auttamaan jälleenrakennuksessa”

Kansa tukee Tanskan tiukkaa linjaa: Maahanmuuttokriittiset puolueet loistavat mielipidemittauksessa

Antikainen: Suomen otettava oppia Tanskasta turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön kitkemiseksi

Uusi päätös lopettaa turvapaikanhaun Turkista Kreikkaan – hakijat otetaan säilöön ja palautetaan

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko käsittelyssä – Purra: Maahanmuuton ja terrorismin aiheuttamat turvallisuusuhat sivuutettu

Tanskan entinen oikeusministeri jengirikollisuudesta: Ruotsin tilanne tarkoittaisi Tanskassa katastrofia

Suomen Perustan Salminen tutkijavieraana julkisessa maahanmuuttoseminaarissa: ”Maahanmuutto ei ole pysäyttämätön luonnonvoima”

Britannia haluaa siirtää turvapaikanhakijat Afrikkaan – ehkä yhteistyössä Tanskan kanssa
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.