Tanskan kansankäräjien jäsen Mette Thiesen kuuluu maahanmuuttokriittiseen ja kovassa nousussa olevaan kansallismieliseen Nye Borgerlige-puolueeseen. Erityisen kriittinen Nye Borgerlige on muslimimaista Tanskaan saapuneita kohtaan.

Kansanedustaja Mette Thiesenin ääni kuuluu pitkälle ja herättää suuria tunteita tanskalaisten keskuudessa. Muutama päivä sitten Facebookiin postattu mielenilmaus on saanut kuusi tuhatta tykkäystä ja vajaat 700 kiihkeätä kommenttia. Thiesen tilittää ajankohtaisia ajatuksiaan pakolaisten palauttamisesta lähtömaihinsa tilanteen sen salliessa:

– Olen väsynyt kyyneleitä valuviin kertomuksiin Syyrian pakolaisista, jotka eivät halua lähteä Tanskasta. Vaikka oleskelulupa on mennyttä ja Damaskoksen tienoilla on turvallista.

Mielikuvapolitiikka vääristää totuutta

Thiesen ottaa kantaa myös sisäpoliittisiin teemoihin ja pakolaisiin liitettyihin mielikuviin.

– Ei todellakaan, kyse ei pääasiallisesti ollut korkeasti koulutetuista lääkäreistä ja avaruustutkijoista, kuten vasemmisto- ja kulttuuriradikaalit antoivat ymmärtää vuonna 2015, kun maahanmuuttajat marssivat moottoriteitä pitkin suoraan asuinalueillemme, kouluihin ja päiväkoteihin.

– Vain neljä kymmenestä syyrialaisesta tuli Tanskaan tekemään töitä. Ja syyrialaiset ovat ykkösenä raiskauksista tuomittujen tilastossa.

Tanskan on oltava turvallinen maa

Thiesen on samalla linjalla monen muun tanskalaisen kanssa todetessaan, että Tanska tekee oikein lähettäessään pakolaiset takaisin kotimaahansa. Sodasta kärsineen yhteiskunnan jälleenrakennuksessa kaikki käsiparit ovat tarpeellisia.

Viestinsä lopuksi Mette Thiesen muistuttaa Nye Borgerlige-puolueen ydinsanomasta:

– Tanskan on oltava vapaa ja turvallinen maa. Sen olemme velkaa menneille sukupolville, itsellemme ja lapsillemme sekä jälkeemme tuleville.

SUOMEN UUTISET