Marinin hallituksen energia- ja ilmastopolitiikka on vaarantanut Suomen teollisuuden toimintakyvyn ja siihen liittyvät työpaikat. Jo toteutetut radikaalit, ylimitoitetut ja koko Euroopan kunnianhimoisimmat ilmastotoimet eivät kuitenkaan riitä vihreälle ministeri Maria Ohisalolle, vaan hän on Iltalehden haastattelussa kommentoinut olevansa “valmis vähentämään päästöjä keinolla millä hyvänsä”.

Syksyn budjettiriihessä tullaan päättämään loppu hallituskauden ilmastotoimista.

– Jos näkökenttä on noin ideologinen ja suppea niin se ei lupaa hyvää esimerkiksi kotimaiselle teollisuudelle tai autoilulle tai ylipäätään millekkään, kommentoi Maria Ohisalon linjaa perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen.

Uhittelee hallituskumppaneilleen

Ohisalo on sanonut vihreiden olevan valmis lähtemään hallituksesta, jos hallitusohjelmaa ei noudateta ja tulosta ei synny.

– Hallitus ei ole onnistunut työllisyystavoitteissaan ja on sen lisäksi ottanut todella lyhyessä ajassa, alle kahdessa vuodessa, velkaa ennätykselliset yli 32 miljardia euroa.

– Tässä tilanteessa kannattaisi keskittyä työllisyyden vahvistamiseen, koska vain siten voimme pitää myös heikoimmassa asemassa olevat mukana myös jatkossa, Koponen toteaa.

Tukee anarkistiryhmää

Vasta viimeksi viikko sitten Ohisalo kohautti kommenteillaan, kun hän maamme sisäministerinä antoi tukensa Elokapina-nimisen kansanliikkeen mielenosoitukselle. Elokapina järjesti tiesulun Helsingissä vaatien Marinin hallitukselta ilmastohätätilan julistamista.

– Suomen sisäisen turvallisuuden ministerin salkun antaminen vihreiden käsiin on ollut valtava virhe, Koponen sanoo.

SUOMEN UUTISET