Vasemmistoanarkistien aloittama somekampanja poliisia vastaan trendaa tällä hetkellä Twitterissä tagilla #miksienluotapoliisiin. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen pitää vasemmistoanarkistien Yhdysvalloista kopioimaa ACAB-huutelua (”All Cops Are Bastards”) häpeällisenä ja onkin aloittanut Twitterissä oman kampanjan tagilla #siksiluotanpoliisiin.

Keskustelu Twitterissä on käynyt kiivaana, sillä valtaosa suomalaisista luottaa edelleen poliisiin. Elinkeinoelämän valtuuskunnan keväällä 2021 teettämän tutkimuksen mukaan poliisi onkin toiseksi luotetuin instituutio Suomessa heti tasavallan presidentin jälkeen.

– Vasemmistoanarkistit yrittävät väkisin tuoda Suomeen Amerikasta kopioitua ACAB-huutelua, jolla pyritään rapauttamaan kansalaisten luottamusta Suomen poliisiin. Olemme siksi aloittaneet Twitterissä kampanjan tagilla #siksiluotanpoliisiin, koska poliisi on auttanut sekä minua että läheisiäni hädän hetkellä useaan otteeseen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kertoo.

Poliisi suojelee oman henkensä uhalla

Antikaisella on poliisin luotettavuudesta omakohtaista kokemusta saatuaan tappouhkauksen toukokuussa 2016. Uhkaaja ja tämän veli hyökkäsivät tilannetta selvittämään saapunutta poliisipartiota vastaan miekalla ja puukolla Joensuun keskustassa. Veljeskaksikko tuomittiin useista rikoksista ehdottomaan vankeuteen.

– Suomen poliisi suojelee suomalaisia oman henkensä uhalla päivittäin, mutta vasemmistoanarkistit huutelevat Twitterissä, että poliisiin ei pidä luottaa. Poliisi tekee tärkeää, vaarallista ja usein epäkiitollista työtä yhteiskuntarauhan turvaamiseksi ja lainrikkojien saattamiseksi vastuuseen teoistaan. Tavalliset suomalaiset ymmärtävät tämän ja kunnioittavat poliisien työtä, toisin kuin nämä kiittämättömät nulikat, Antikainen moittii.

Mikä on anarkistien motiivi vastustaa poliisia?

Antikainen ihmettelee myös, haluaisivatko poliiseja parjaavat anarkistit poliisit pois turvaamasta heidän mielenosoituksiaan.

– Kun anarkistit istuvat keskellä tietä, keskeinen syy poliisin läsnäololle on mielenosoittajien oman turvallisuuden takaaminen. Kysymys kuuluu, mikä näiden anarkistien motiivi poliisin vastustamiseen on. Haluaisivatko he, että poliisi ei olisi suojelemassa heidän mielenosoituksiaan, ja olisivatko he välittömästi itkemässä poliisia apuun, kun heidän mielenosoituksensa kohtaisi vastarintaa? Antikainen pohtii.

Suomen Uutiset