Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä sai 24 tunnin aikana kampanjan aloituksesta yli 20 000 allekirjoitusta. Perussuomalaisen Nuorison tukema ja eilen aloittama kansalaisaloite on herättänyt laajaa keskustelua eri sosiaalisen median alustoissa.

Merkittävä päätös

Kampanjatägi #eiyhteisvelalle trendaa parhaillaan Twitterissä.

– Perussuomalainen Nuoriso seisoo ylpeästi aloitteen takana. Aloite on otettu hyvin vastaan ja suomalaiset ovatkin jo sankoin joukoin alkaneet sitä allekirjoittamaan. Nyt eduskunnan käsittelyssä oleva koronatukipaketti on merkittävimpiä päätöksiä tällä hallituskaudella. Kansalaisilla tulee olla oikeus vaikuttaa siihen, sillä se tulee uudelleenmäärittämään EU:ta velkaunioniksi, jollaiseen suomalaiset eivät ole koskaan äänestäneet menevänsä, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Tärkeä keino vaikuttaa

Bergbom painottaa, että kansalaisaloitteet ovat kansalaisten ainoa väline vaalien välissä vaikuttaa päätöksentekoon, jos kansanedustajat eivät toteuta toivottua politiikkaa tai käsittelyyn tulee täysin uusia asioita, joiden kannatusta ei ole mitattu vaaleissa.

– Viime eduskuntavaaleissa ei ollut tietoa siitä, että näin massiivista pakettia tultaisiin eduskunnalle esittämään. Jos koronapaketti hyväksytään, on sillä merkittäviä ylivaalikautisia vaikutuksia niin Suomen budjetti- kuin lainsäädäntösuvereniteetillekin, Bergbom muistuttaa.

SUOMEN UUTISET