Helsinkiläinen toisen kauden kansanedustaja Tom Packalén kertoo saaneensa useita pyyntöjä ryhtyä presidenttiehdokkaaksi. Packalénin mielestä perussuomalaisten täytyy asettaa vastaehdokas presidentti Sauli Niinistölle, jonka hän katsoo puuttuneen perussuomalaisten puheenjohtajavalintoihin, Iltalehti kertoo.

– Puheet tehokkaasta katumisesta tiettyjen perussuomalaisten poliitikkojen yhteydessä ovat outoja. Niinistöstä on aivan viime aikoina tullut esiin täysin uusi puoli vallankäyttäjänä, Packalén sanoo.

Ulkoasianvaliokunnassa pitkään istunut, ennen kansanedustajaa Helsingin poliisilaitoksella komisariona työskennellyt Packalén korostaa, että presidentin tärkein tehtävä on hoitaa ulkopolitiikkaa.

– Suomen pitää ottaa suurempi rooli rauhanvälittäjänä ja sovittelijana. Suomella on hyvä maine, ja sotilaallisesti liittoutumattomana maana olemme luonteva toimija rauhanvälityksessä, Packalén sanoo.

Packalén on tunnettu Suomen Nato-jäsenyyden vastustajana, eikä kanta ole muuttunut, vaikka puoluetta johtaa nyt Natoon myönteisesti suhtautuva Jussi Halla-aho, Packalén kertoo Suomen Uutisille.

Packalénin mielestä Krimin valtaus oli Venäjältä väärin. Hän uskoo silti, että Venäjä-pakotteet tullaan aikanaan purkamaan ilman, että Krimiä koskaan palautetaan Ukrainalle.

– En tiedä, mitä muuta pakotteilla on saatu aikaiseksi kuin talousongelmia erityisesti rajanaapureille. Mutta EU.ssa niitä on vaikea ruveta purkamaankaan, Packalén kertoo Suomen Uutisille

Yhteisvaluutta ei Packalénin mielestä ole ollut Suomelle hyvä asia. Voisiko euroero tulla kyseeseen?

– Jos löytyy järkevä pragmaattinen tapa, Packalén kommentoi.

Perussuomalaiset käsittelee presidenttikysymystä puoluehallituksessa kahden viikon päästä. Uuden Suomen mukaan Halla-aholta on tulossa “jymy-yllätys” presidentti kisaan 4. elokuuta.

Suomen Uutiset