Jari Ronkainen ei peittele tyytyväisyyttään hallituksen eiliseen päätökseen, jolla käynnistetään Lahden eteläisen kehätien rakentaminen. 

– Tämä merkittävä hanke on todellinen mahdollisuus Hollolalle, Lahdelle ja koko lähiseudulle. On oltava todella tyytyväinen. Tätä jos jotain on odotettu jo pitkään. Sitä ei saatu aikaiseksi demarien valtiovarainministerin ja vasemmistoliiton liikenneministerin aikaan, toteaa hollolalainen kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.).

– Kehätie on merkitykseltään iso, sillä se mm. mahdollistaa elinkeinoelämän kehittymisen. Yritystoiminnan laajentuminen ja monipuolistuminen ovat alueen tulevaisuuden kannalta hyvin merkittäviä asioita. Näiden myötä alueelle tulee uusia työpaikkoja ja tämä hanke luo järkevää kasvua.

Ronkainen näkee, että hankkeella on alueen houkuttelevuuden kannalta suuri merkitys. Työpaikkojen myötä olemme alueesta tulee houkuttelevampi paikka niin nykyisille kuin uusille asukkaille. Kiitosta riittää myös hallituskumppaneille.

– On erinomaista, että hallituspuolueet yhdistivät voimansa ja saivat tämän aikaiseksi. Useat ministeri Anne Bernerin kanssa käydyt keskustelut ja omien ministerien lobbaus tuottivat oivan tuloksen. Tässä teimme Rami Lehdon (ps.)  kanssa todella paljon työtä unohtamatta Kalle Jokisen (kok.) panosta. Opposition vaikutusmahdollisuudet ovat olemattomat, joten hallituspuolueiden edustajien lobbaustyö oli todella tärkeää.

Hallituksen panostukset liikennehankkeisiin ovat yhteensä noin 700 milj. euroa.

SUOMEN UUTISET