Metalliliiton hallitus hyväksyi kilpailukykysopimuksen äänestyksen jälkeen. Päätös tarkoittaa sitä, että pitkään valmisteltu Kiky eli kilpailukykysopimus etenee valtavan harppauksen eteenpäin. Päätös viedään vielä Metalliliiton valtuuston kokoukseen lopullisesti hyväksyttäväksi.

– Hieno homma, ja valtava ponnistus kaikilta. Prosessi on ollut todella raskas. Epäonnistumisten jälkeen on jatkettu, ja nyt saavutettiin hieno askel eteenpäin, oikeus- ja työministeri Jari Lindström kommentoi tämänpäiväistä neuvottelutulosta Suomen Uutisille.

Kilpailukykysopimus ei ole vielä lopullisesti maalissa. Metalliliiton valtuusto hyväksyy tai hylkää sopimuksen 10. kesäkuuta pidettävässä kokouksessaan. Lindström twiittaakin asiasta seuraavin sanoin:

– Vielä kun Metallin valtuusto tämän hyväksyy, niin kiky kukkuu kuusikossa. Kiitos kaikille asianosaisille! #kiky

Puheenjohtaja Timo Soini kommentoi plokissaan sopimustulosta ja antaa Lindströmille tunnustusta tuoreeltaan.

– Johtajat mitataan vaikeina aikoina ja vaikeissa paikoissa. Suomella oli malttia ja tolkkua sopia. Tästä kiitos osapuolille. Hallitus teki osansa ja Perussuomalaisten osalta vastuuministeri oli Jari Lindström. Kovan koulun käynyt paperimies. Sopuisa ja selväpäinen. Hyvin toimittu Jari.

Soinin mukaan sopimus on järjen voitto. Hän kiittää myös pääministeri Juha Sipilää.

– Vakautta tulee aimo annos lisää. Nyt meillä on mahdollisuus nousta tästä suosta. Pääministeri ansaitsee tunnustusta sitkeydestä ja osapuolet osoittivat, että johtajat osaavat johtaa ja tuntevat huolta sekä ottavat vastuuta ohi pelkkien ryhmäetujen.

– Tämä oli hyvä päivä meille suomalaisille.

SUOMEN UUTISET