Vaaleilla valitsematon EU-komissaari Olli Rehn arvosteli YLE:n Ykkösaamussa vaaleilla valittuja perussuomalaisia Suomen tilanteen vaikeuttamisesta. Olli Rehn on jämähtänyt norsunluutorniin, EU-byrokraatit haluavat hallita vaalituloksista piittaamatta. Tämä on EU-eliitin asenne laajemminkin. Perussuomalaisten vaikutuksesta EU-päätöksenteon epädemokraattisuus ja suuren rahan suosinta on tullut päivänvaloon. Ärsyttäähän se.

EU-vaalien päätavoite on palauttaa EU-eliitit maan pinnalle. Euroopan Unioni ei ole demokratia vaan byrokratia. Perussuomalaisten huomattava vaalivoitto on ainoa tapa vaikuttaa Suomesta käsin Euroopan suunnan kääntämiseksi todellisen kansanvallan suuntaan.

Perussuomalaiset on vaikuttava voima Euroopassa. Tulen tekemään voitavani, että EU-kriittisten voimien vaikutusvalta ja yhteistyö kasvavat. Kotimaan politiikassa on tärkeää tehdä selväksi, että Suomen Eduskunnassa ja sen EU-valiokunnassa keskusta on vastustanut lähes kaikkia Olli Rehnin esikunnan esittämiä ratkaisuja. Keskustan kahden katiskan politiikka on kaksinaamaisuudessaan vertaansa vailla. Olli Rehn toteuttaa tukipaketteja Euroopassa ja Keskusta vastustaa niitä kotimaassa.

TIMO SOINI